Милан Савић нови предсједник Уније студената

15.06.2024. 10:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Студент четврте године Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Милан Савић изабран је данас за предсједника Уније студената Републике Српске.

Савић је захвалио делегатима Уније за част да га именују за предсједника кровне студентске организације у Српској и обећао да ће оправдати повјерење.

- Трудићу се да будем достојан представник свих 25.000 студената на оба јавна универзитета у Српској. Посебно захваљујем нашим колегама и пријатељима из Србије са којима намјеравамо још чвршће да сарађујемо - рекао је Савић новинарима и изразио задовољство нивоом студентског стандарда у Републици Српској.

 Он је истакао да ће се будуће активности односити на заједничко обиљежавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе, као и на организацију друге студентске конференције Српске и Србије. Новоизабрани потпредсједник Уније студената Републике Српске Ана Сибинчић рекла је да ова студентска функција носи велику одговорност и обавезу према младим колегама.

- Наставићемо да се боримо за већа права студената и да подижемо студентски стандард и квалитет образовања у Српској - поручила је Сибинчићева.

Предсједник Студентске конференције универзитета Србије Маргарета Симеуновић честитала је Савићу за једногласни избор и пожељела му успјех у будућем раду.

Она је апострофирала дугу традицију добрих и плодних односа студената са обје стране ријеке Дрине, што ће, каже, бити настављено.

Коментари 0
Повезане вијести
Милан Савић предсједник Студентског парламента Милан Савић предсједник Студентског парламента
Најчитаније
  • Град Катера у Босни
    2h 25m
    0
  • Мајор Листер са Кошара - прича о псу који је чувао српску војску
    3h 52m
    0
  • Радница кладионице у Источној Илиџи осумњичена за проневјеру 40.000 КМ
    2h 11m
    0
  • Мирончук Сергеј Александрович, руски добровољац који је дао живот за Републику Српску (ФОТО)
    4h 38m
    6
  • Tри симптома запушених крвних судова који могу изазвати инфаркт
    18h 0m
    0