Milan Savić novi predsjednik Unije studenata

15.06.2024. 10:00
0
IZVOR: srna.rs

Student četvrte godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Savić izabran je danas za predsjednika Unije studenata Republike Srpske.

Savić je zahvalio delegatima Unije za čast da ga imenuju za predsjednika krovne studentske organizacije u Srpskoj i obećao da će opravdati povjerenje.

- Trudiću se da budem dostojan predstavnik svih 25.000 studenata na oba javna univerziteta u Srpskoj. Posebno zahvaljujem našim kolegama i prijateljima iz Srbije sa kojima namjeravamo još čvršće da sarađujemo - rekao je Savić novinarima i izrazio zadovoljstvo nivoom studentskog standarda u Republici Srpskoj.

 On je istakao da će se buduće aktivnosti odnositi na zajedničko obilježavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, kao i na organizaciju druge studentske konferencije Srpske i Srbije. Novoizabrani potpredsjednik Unije studenata Republike Srpske Ana Sibinčić rekla je da ova studentska funkcija nosi veliku odgovornost i obavezu prema mladim kolegama.

- Nastavićemo da se borimo za veća prava studenata i da podižemo studentski standard i kvalitet obrazovanja u Srpskoj - poručila je Sibinčićeva.

Predsjednik Studentske konferencije univerziteta Srbije Margareta Simeunović čestitala je Saviću za jednoglasni izbor i poželjela mu uspjeh u budućem radu.

Ona je apostrofirala dugu tradiciju dobrih i plodnih odnosa studenata sa obje strane rijeke Drine, što će, kaže, biti nastavljeno.

Komentari 0
Povezane vijesti
Milan Savić predsjednik Studentskog parlamenta Milan Savić predsjednik Studentskog parlamenta
Najčitanije
  • Grad Katera u Bosni
    2h 45m
    0
  • Major Lister sa Košara - priča o psu koji je čuvao srpsku vojsku
    4h 12m
    0
  • Radnica kladionice u Istočnoj Ilidži osumnjičena za pronevjeru 40.000 KM
    2h 31m
    0
  • Mirončuk Sergej Aleksandrovič, ruski dobrovoljac koji je dao život za Republiku Srpsku (FOTO)
    4h 58m
    6
  • Tri simptoma zapušenih krvnih sudova koji mogu izazvati infarkt
    18h 20m
    0