Милатовић: Резултати избора историјски, ДПС је прошлост

24.10.2022. 20:00
1
ИЗВОР: Танјуг

Кандидат за градоначелника Подгорице Јаков Милатовић данас је изјавио да су резултати јучерашњих избора били историјски, јер је ДПС коначно постала политичка прошлост у Црној Гори.

- Након оне велике побједе у августу 2020. године грађани су једну политичку партију послали у политичку прошлост - рекао је он за Танјуг, додајући да је Покрет "Европа сад", чији је један од лидера, у свему томе имала велику улогу.

Навео је да је највећа битка на јучерашњим црногорским локалним изборима вођена у Подгорици, у којој је његова политичка опција остварила изванредан резултат од око 22 одсто.

- Поносан сам на резултате новоосноаваног Покрета Европа сад, али они су стигли као посљедица свега урађеног у првој демократској влади Црне Горе, затим због програма развоја за Подгорицу и друге градове, као и због тима храбрих образованих и пристојних људи који воле Црну Гору - казао је Милатовић.

Додао је да је све то тако управо због резултата рада у претходној 42. црногорској влади.

- Успјели смо да подигнемо плате и пензије за кратко вријеме и да опоравимо економску ситуацију, а господин Спајић и ја смо као лидери били препознати код грађана - навео је Милатовић оцијенивши да је то сасвим сигурно добар тренд, те поручио да на наредним изборима Европа сад има шансе да буде највећа политичка партија.

Кандидат за градоначелника Подгорице је нагласио да су грађани казнили неке партије, прије свега СНП и УРА, коју су срушиле прву демократрску владу и направиле мањинску владу са ДПС.

- У том контексту, у овим преговорима јуче смо показали политичку ширину, па иако је у Подгорици власт могућа без УРА, позваћемо у њу и партију техничког предсједника владе. Тако ћемо грађанима показати озбиљност и одговорност и додатно дати замајац свим започетим политичким процесима, а ту мислим и на демократски и економски развој, као и на нормализацију свих односа са земљама у региону, прије свега са Србијом, али и са БиХ, Албанијом - истакао је Милатовић.

Непоменуо је да треба поштовати принцип да у свим градовима, гдје то могу, представници анти-ДПС коалиције дају градоначелнике из оних партија које су освојиле највише гласова.

- Рецимо, у Подгорици је то Покрет Европа сад, у Пљевљима Демократски фронт, у Колашину Демократе и то је оно зашто се ми јавно залажемо - казао је Милатовић.

Додао је да ће до краја седмице послати позиве за преговоре и нада се да ће они почети ускоро.

- У 14 градова гласало је око две трећине грађана, па је ово један добар репрезент за парламенатрне избора који нас чекају и једини излаз из тренутне политичке кризе у којој се Црна Гора налази - поручио је један од лидера Покрета Европа сад.

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Hari 24.10.2022. 22:29
    Ode Mile u penziju, dohakaše mu njegovi đetići. Dugo je i vlado preko dvije decenije, vrijeme je bilo da sjaše sa fotelje, dolaze mlađi i sposobniji da vode Montenegro u svijetliju budućnost.
Повезане вијести
Ухапшен бизнисмен и још пет лица Ухапшен бизнисмен и још пет лица
На платном списку десет година, а није долазио на посао, нико не зна ко је На платном списку десет година, а није долазио на посао, нико не зна ко је
Патријарх Порфирије: „Вера се оваплоћује кроз љубав“ Патријарх Порфирије: „Вера се оваплоћује кроз љубав“
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    17h 24m
    0
  • Крађа у Палама
    15h 42m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    12h 9m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    14h 57m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    8h 18m
    0