Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони

28.04.2024. 12:49
3
ИЗВОР: katera.news

Предсједник СДС-а Милан Миличевић сматра да се СНСД са својим федералним коалиционим партнерима наставља играти грађанима Републике Српске и свим становницима БиХ који живе у сиромаштву, оцијенивши да сви требају поднијети оставке ако БиХ остане без скоро двије милијарде КМ из Плана за реформе и раст Западног Балкана.

- Нису у стању да усвоје Изборни закон, нису у стању да усвоје програм реформи који би овој земљи донио скоро двије милијарде КМ од чега су скоро трећина грант средства. Нису у стању деблокирати инвестиционе пројекте. Једино што су у стању јесте да међусобним представама, набацивањима лоптица, и запаљивом реториком држе у страху народ који живи на ивици егзистенције. Резултат такве политике јесте да је само у прошлој години из школа у Републици Српској исписано 665 ученика ради одласка у иностранство - истиче Миличевић.

Док, како каже Милићевић, народ плаше и гурају у очај, једино о чему се врло успјешно договарају јесу подјеле фотеља и тендера.

- Када требају урадити оно због чега су бирани – обезбиједити стабилност, довести инвеститоре, отворити радна мјеста – онда нема интересовања. Без обзира на напор локалних заједница да доведу или задрже инвеститоре нестабилна политичка ситуација, за коју су одговорни виши нивои власти, инвеститоре одбија. Срамота је да до задњег дана истека рока нису били у стању да усвоје програм реформи који би донио инвестициони замах. Буџет Републике Српске је у озбиљним проблемима јер нам због санкција нико не жели дати кредит, радна мјеста у производњи се затварају због неодговорних политика Владе Републике Српске, а они се понашају као да живимо у Швајцарској и да нам нису неопходне те двије милијарде - каже Миличевић.

Предсједник СДС-а поручује да се ''патриотизам једне политике не мјери испразним флоскулама и паролама, него владавином права, стандардом становништва, квалитетном социјалном заштитом, добрим здравственим системом, бројем отворених радних мјеста и перспективом за младе''.

- Када би мјера патриотизма била дебљина њихових новчаника које су напунили опљачканим новцем, онда би они заиста били свјетски шампиони у патриотизму. Овако су само неодговорна власт која је крива и за економски и демографски колапс Републике Српске. Што прије оду, прије ћемо се опоравити - закључио је Миличевић.

Коментари 3
 • Generic placeholder image
  Urke 29.04.2024. 13:56
  Daj Miličeviću malo sloge, pustite se malo borbe za vlast i stolice.
  Daj malo da smo složni, ujedinimo se tada smo jaki,
 • Generic placeholder image
  Kostović 29.04.2024. 01:23
  Što jes, jes, najbolji je SDS
 • Generic placeholder image
  Petar 28.04.2024. 21:01
  Ovi jesu lopovi, ali su i tvoji bili lopovi i kriminalci veliki. Sjetimo se samo pljačkaške privatizacije nakon rata. Nerješenih političkih ubistava heroja otadžbinskog rata. Malih pa i otpisanih plata i penzija.Zbog toga vi niste nikakva alternativa. Zbog toga jedino PDP i možda neke druge partije mogu biti prava opozicija.
Повезане вијести
Божовић: Забрана изласка на изборе СДС-у још један корак који води ка укидању Републике Српске Божовић: Забрана изласка на изборе СДС-у још један корак који води ка укидању Републике Ср...
Медији: Суд БиХ одбио жалбу СДС-а на одлуку ЦИК-а Медији: Суд БиХ одбио жалбу СДС-а на одлуку ЦИК-а
Још није објелодањена одлука ЦИК-а о жалби СДС-а Још није објелодањена одлука ЦИК-а о жалби СДС-а
Најчитаније
 • Ухапшен због пуцњаве у Палама
  10h 16m
  0
 • Концерт Жељка Самарџића вечерас у спортској дворани на Тргу Србије
  9h 38m
  1
 • Марија Карађорђевић, српска краљица која заслужује поштовање равно светици
  8h 56m
  2
 • Мошти Свете Текле и Светог Варнаве на челу данашње Спасовданске литије у Источном Новом Сарајеву
  10h 7m
  1
 • Србима на Жучи отета земља у бесцијење
  23h 21m
  0