Милићи: Ватрогасци богатији за једно возило

28.07.2020. 17:59
0
ИЗВОР: СРНА

Територијална ватрогасна јединица у Милићима данас је добила ново возило за које је Ватрогасни савез Републике Српске обезбиједио 270.000 КМ, а општина 12.000 КМ.

Старјешина милићке ватрогасне јединице Миодраг Пантић изјавио је да ово возило служи као допуна главном возилу које гаси пожар, а може и само да учествује у гашењу.

- Капацитет му је 6.000 литара воде и 200 литара пјенила и може да гаси пожаре и на бензинским пумпама - рекао је Пантић.

Он је нагласио да су милићки ватрогасци разним донацијама до сада обезбиједили скоро комплетну опрему вриједну око 1.000.000 КМ.

- Ми смо технички опремљени савршено. Надамо се да ће нам се ускоро придружити и нове колеге ватрогасци. Да бисмо били још ефикаснији треба нам људи - истакао је Пантић.

Замјеник начелника општине Милићи Марко Савић рекао је да су ватрогасци понос ове локалне заједнице.

- Они штите људске и материјалне ресурсе. Ми смо са задовољством учествовали у овом пројекту са 12.000 КМ и финансирањем ПДВ-а. Наша ватрогасна јединица сада је спремна за адекватно реаговање у свим ситуацијама - нагласио је Савић.

Територијална ватрогасна јединица Милићи има пет возила и девет искусних ватрогасаца.

Коментари 0
Повезане вијести
Ватрогасци интервенисали пет пута на подручју Сокоца Ватрогасци интервенисали пет пута на подручју Сокоца
Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута
Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића
Најчитаније
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    11h 20m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    6h 46m
    0
  • Посни роштиљ од кромпира
    6h 56m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    7h 1m
    0
  • Српска легализује исплату плате у коверти
    5h 40m
    0