Милићи: Ватрогасци богатији за једно возило

28.07.2020. 17:59
0
ИЗВОР: СРНА

Територијална ватрогасна јединица у Милићима данас је добила ново возило за које је Ватрогасни савез Републике Српске обезбиједио 270.000 КМ, а општина 12.000 КМ.

Старјешина милићке ватрогасне јединице Миодраг Пантић изјавио је да ово возило служи као допуна главном возилу које гаси пожар, а може и само да учествује у гашењу.

- Капацитет му је 6.000 литара воде и 200 литара пјенила и може да гаси пожаре и на бензинским пумпама - рекао је Пантић.

Он је нагласио да су милићки ватрогасци разним донацијама до сада обезбиједили скоро комплетну опрему вриједну око 1.000.000 КМ.

- Ми смо технички опремљени савршено. Надамо се да ће нам се ускоро придружити и нове колеге ватрогасци. Да бисмо били још ефикаснији треба нам људи - истакао је Пантић.

Замјеник начелника општине Милићи Марко Савић рекао је да су ватрогасци понос ове локалне заједнице.

- Они штите људске и материјалне ресурсе. Ми смо са задовољством учествовали у овом пројекту са 12.000 КМ и финансирањем ПДВ-а. Наша ватрогасна јединица сада је спремна за адекватно реаговање у свим ситуацијама - нагласио је Савић.

Територијална ватрогасна јединица Милићи има пет возила и девет искусних ватрогасаца.

Коментари 0
Повезане вијести
Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
Ватрогасац из Рогатице нашао новчаник, није се двоумио шта да уради Ватрогасац из Рогатице нашао новчаник, није се двоумио шта да уради
БиХ остаје без милијарде евра из ЕУ програма раста БиХ остаје без милијарде евра из ЕУ програма раста
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 41m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 40m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 16m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 37m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 20m
    9