Milići: Vatrogasci bogatiji za jedno vozilo

28.07.2020. 17:59
0
IZVOR: SRNA

Teritorijalna vatrogasna jedinica u Milićima danas je dobila novo vozilo za koje je Vatrogasni savez Republike Srpske obezbijedio 270.000 KM, a opština 12.000 KM.

Starješina milićke vatrogasne jedinice Miodrag Pantić izjavio je da ovo vozilo služi kao dopuna glavnom vozilu koje gasi požar, a može i samo da učestvuje u gašenju.

- Kapacitet mu je 6.000 litara vode i 200 litara pjenila i može da gasi požare i na benzinskim pumpama - rekao je Pantić.

On je naglasio da su milićki vatrogasci raznim donacijama do sada obezbijedili skoro kompletnu opremu vrijednu oko 1.000.000 KM.

- Mi smo tehnički opremljeni savršeno. Nadamo se da će nam se uskoro pridružiti i nove kolege vatrogasci. Da bismo bili još efikasniji treba nam ljudi - istakao je Pantić.

Zamjenik načelnika opštine Milići Marko Savić rekao je da su vatrogasci ponos ove lokalne zajednice.

- Oni štite ljudske i materijalne resurse. Mi smo sa zadovoljstvom učestvovali u ovom projektu sa 12.000 KM i finansiranjem PDV-a. Naša vatrogasna jedinica sada je spremna za adekvatno reagovanje u svim situacijama - naglasio je Savić.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Milići ima pet vozila i devet iskusnih vatrogasaca.

Komentari 0
Povezane vijesti
Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
Milićki srednjoškolci pobjednici Međunarodne izložbe ideja i inovacija Milićki srednjoškolci pobjednici Međunarodne izložbe ideja i inovacija
Vatrogasci intervenisali pet puta na području Sokoca Vatrogasci intervenisali pet puta na području Sokoca
Najčitanije
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    5h 52m
    0
  • Sokolac: Uplatio novac, teretno motorno vozilo mu nije isporučeno
    6h 9m
    2
  • U toku uviđaj u stanu gdje su pronađena tijela žene i dvoje djece
    20h 46m
    0
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    6h 45m
    3
  • Luka Gligorić učenik generacije Srednje škole „28. juni“
    23h 23m
    1