Министар за људска права и избјеглице БиХ Милош Лучић у радној посјети општини Соколац

03.09.2020. 14:25
0
ИЗВОР: Катера

Министар за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине Милош Лучић посјетио је данас општину Соколац гдје је са начелником ове општине Милованом Бјелицом разговарао о пројектима који се реализују у овој локалној заједници.

Министар Лучић је истакао да су у Сокоцу тренутно активна 2 пројекта, ЦЕБ 2 пројекат затварања колективних центара и регионални стамбени програм обнове и изградње стамбених јединица за повратнике.

- Колико сам упознат ЦЕБ 2 треба бити завршен у скорије вријеме када ће бити подијељени станови за 64 породице – изјавио је Лучић.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица изразио је задовољство данашњом посјетом министра Лучића те га је у оквиру посјете упознао са стањем на подручју општине и пројектима који су реализовани уз помоћ Министарства за људска права и избјеглице.

- Упознао сам министра Лучића са нашим плановима, са питањима инфраструктуре, са  рјешавањем проблема отпадних вода, система за пречишћавање пијаће воде, путном инфраструктуром, а посебно са степеном извршења радова на зградама које се тренутно раде у Сокоцу по пројекту ЦЕБ 2, а који је у надлежности Министарства за људска права и избјеглице - рекао је Бјелица.

Укупна вриједност завршених и активних пројеката у општини Соколац који се реализују уз помоћ Министарства за људска права и избјеглице је преко 5.5 милиона КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија О...
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    17h 13m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    17h 57m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    22h 2m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    22h 6m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    7h 33m
    0