Митрополит Амфилохије одликовао Београдски синдикат

23.02.2020. 14:35
0
ИЗВОР: Tanjug

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије одликовао је музички састав Београдски синдикат Златним ликом Светог Петра Другог Ловћенског Тајновидца.

Грамату и орден је у име групе примио Александра Протић - једини члан који је успио да уђе у Црну Гору, казали су из Београдског синдиката за Танјуг.

Уручење овог признања МЦП обављено је јутрос након Литургије у манастиру Михољска Превлака.

Протић је рекао Танјугу да су орден добили за ревност и бригу за СПЦ и љубав посведочену кроз пјесме "Догодине у Призрену" и "Свиће зора", посвећене одбрани светиња у Црној Гори и Косову и Метохији.

Три члана групе Феђа Димовић, Блажо Вујовић и Бошко Ћирковић враћени су јуче са граничног прелаза ка Црној Гори гдје су жељели да данас учествују на литији у Подгоричком насељу Стари Аеродром као и молебану у Подгорици.

Било је планирано да испред Саборног Храма Христовог Васкрсења премијерно изведу песму "Свиће зора".

Протић каже да им је жао и нејасно зашто су проглашени за претњу по националну безбједност Црне Горе, али да и овом приликом изражавају подршку одбрани светиња у Црној Гори.

- Наша намјера није била да било кога угрожавамо или узнемиравамо, већ да узмемо учешћа у најчистијем и најдостојанственијем грађанском скупу нашег времена - казао је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Спот за пјесму "Једина Српска" објављен на "Јутјуб" каналу "Београдског синдиката" Спот за пјесму "Једина Српска" објављен на "Јутјуб" каналу "Београдског синдиката"
Дјеца Божића Дјеца Божића
Звоните звона, пјевај Србље, никада распети нису гласније пјевали… Звоните звона, пјевај Србље, никада распети нису гласније пјевали…
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    20h 36m
    0
  • Крађа у Палама
    18h 54m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    15h 21m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    18h 9m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    11h 30m
    0