Mitropolit Amfilohije odlikovao Beogradski sindikat

23.02.2020. 14:35
0
IZVOR: Tanjug

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije odlikovao je muzički sastav Beogradski sindikat Zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca.

Gramatu i orden je u ime grupe primio Aleksandra Protić - jedini član koji je uspio da uđe u Crnu Goru, kazali su iz Beogradskog sindikata za Tanjug.

Uručenje ovog priznanja MCP obavljeno je jutros nakon Liturgije u manastiru Miholjska Prevlaka.

Protić je rekao Tanjugu da su orden dobili za revnost i brigu za SPC i ljubav posvedočenu kroz pjesme "Dogodine u Prizrenu" i "Sviće zora", posvećene odbrani svetinja u Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji.

Tri člana grupe Feđa Dimović, Blažo Vujović i Boško Ćirković vraćeni su juče sa graničnog prelaza ka Crnoj Gori gdje su željeli da danas učestvuju na litiji u Podgoričkom naselju Stari Aerodrom kao i molebanu u Podgorici.

Bilo je planirano da ispred Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja premijerno izvedu pesmu "Sviće zora".

Protić kaže da im je žao i nejasno zašto su proglašeni za pretnju po nacionalnu bezbjednost Crne Gore, ali da i ovom prilikom izražavaju podršku odbrani svetinja u Crnoj Gori.

- Naša namjera nije bila da bilo koga ugrožavamo ili uznemiravamo, već da uzmemo učešća u najčistijem i najdostojanstvenijem građanskom skupu našeg vremena - kazao je on.

Komentari 0
Povezane vijesti
Spot za pjesmu "Jedina Srpska" objavljen na "Jutjub" kanalu "Beogradskog sindikata" Spot za pjesmu "Jedina Srpska" objavljen na "Jutjub" kanalu "Beogradskog sindikata"
Djeca Božića Djeca Božića
Zvonite zvona, pjevaj Srblje, nikada raspeti nisu glasnije pjevali… Zvonite zvona, pjevaj Srblje, nikada raspeti nisu glasnije pjevali…
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    4h 46m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    4h 10m
    0
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    18h 54m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    4h 4m
    0
  • Tržište polovnjaka: 10 trikova koje koriste prevaranti
    21h 10m
    0