Митрополит Хризостом служиће јутрос у Старој цркви у Сарајеву

17.04.2020. 09:51
0
ИЗВОР: Srna

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом јутрос, на Велики петак, служиће Царске часове у Старој цркви у Сарајеву.

Вечерње богослужење са изношењем плаштанице митрополит дабробосански служиће у Саборној цркви у 17.00 часова, а јутрење Велике суботе са статијама у 19.00 часова.

Свету архијерејску литургију на Васкрс, 19. априла, митрополит Хризостом служиће у Саборном храму са почетком у 9.00 часова, а Пасхално вечерње у 17.00 часова.

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом упутио је у сриједу, 15. априла, васкршњу поруку у којој је вјерницима поручио да не ослабе вјером и духом у овим данима искушења, него да покажу да су људи и народ јаке вјере, али исто тако и народ културе одговорности према себи и према другима.

-Осим смртоносне заразе коју је изазвао Ковид-19, он је изазвао биолошку панику. То је паника маса каква није забиљежена у историји човјечанства. Ми, пак, хришћани морамо живјети у слободи којом нас Христос ослободи, у слободи која се не боји смрти- нагласио је владика Хризостом у васкршњој поруци.

Коментари 0
Повезане вијести
Поскупљење пред празнике: Скупља јаја и месо Поскупљење пред празнике: Скупља јаја и месо
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    9h 24m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    23h 38m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    21h 45m
    0
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    32m
    1
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    3h 15m
    0