Митрополит Јоаникије: Косово - српско огњиште које оставити нећемо!

28.04.2024. 13:57
0
ИЗВОР: srna.rs

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско- приморски Јоаникије служио је данас на велики хришћански празник Цвијети Свету архијерејску литургију у древној хришћанској светињи, на темељима манастира Златица у Подгорици, и том приликом поздравио госте - дјецу са Косова и Метохије, истичући да је Косово старо српско огњиште које Срби неће оставити.

- Са нама су дјеца са распетог, али светог Косова и Метохије и увијек нам донесу радост. Косово и Метохија је наше старо српско огњиште, које не заборављамо и заборавити и оставити нећемо - поручио је митрополит Јоаникије.

Митрополит Јоаникије је навео да, иако се множе искушења, народ из Црне Горе и других српских земаља не заборавља Косово и Метохију, него редовно иде и посјећује га као и Јерусалим, даје подршку страдалном српском народу и браћи, нарочито свештенству, моханштву и дјеци на Косову и Метохији.

- Светиње на Косову и Метохији привлаче много народа, не само наш, него и све оне који се интересују за духовност и културу - рекао је митрополит Јоаникије.

Након Свете архијерејске литургије и литије око темеља храма на Златици, на духовној академији је говорио професор Мило Ломпар, а у културно-умјетничком програму су наступили етно пјевачица Даница Црногорчевић, народни гуслар Максим Војводић, црквени дјечији хорови из Подгорице.

Коментари 0
Повезане вијести
Примопредаја посмртних остатака троје Срба убијених 1999. на Косову Примопредаја посмртних остатака троје Срба убијених 1999. на Косову
Патријарху Порфирију забрањен улазак на Косово Патријарху Порфирију забрањен улазак на Косово
Све везано за Светог Саву је свијетло, узвишено и величанствено Све везано за Светог Саву је свијетло, узвишено и величанствено
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 19m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 18m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 54m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 15m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 58m
    9