Мјештани Горовића код Пала до села могу само теренским возилима (ФОТО)

08.12.2021. 16:34
3
ИЗВОР: Катера

Локални макадамски пут који са магистралне цесте Пале - Подграб, у близини Стамбулчића, води до села Горовићи у паљанској општини протеклих дана није чишћен и готово је непроходан.

Тачније до села могу само они који имају теренска возила или путничка са погоном на сва четири точка, док други који нису те "среће" најбоље је да се не покушавају стићи до села.

Према ријечима једног од мјештана овог села, који је инсистирао да не помињемо његово име, ову дионицу пута одржава једна локална фирма из Пала, која је на тендеру добила, између осталог, одржавање ове дионице.

Слика

Пут ка Горовићима/Фото: Катера

Како истиче, већ су контактирали надлежне у Општини који, да би машина изашла на терен да очисти пут, морају дати налог наведеној фирми која одржава ову дионицу.

Додаје да у Општини кажу да је налог издат, међутим није јасно због чега машина још увијек није очистила снијег са ове дионице и због чега су становници овог села скоро по онемогућени да возилима иду изван села.

Извор нашег портала каже да у селу живи неколико породица, међу којима има и школараца, али и старих и изнемоглих људи којима је често потребна и помоћ љекара, а с обзиром на садашње стање пута, одлазак дјеце у школу и старијих доктору, скоро је па немогућ.

Слика

Скретање за село са магистралног пута/Фото: Катера

Подсјећамо, портал Катера јуче је објавио текст о скоро непроходном путу за возила ка селима Горњег Прибња, који такође одржава једна локална фирма из Пала.

Након објаве нашег текста, радници фирме која је задужена за одржавање и чишћење тог пута очистили су ову дионицу и омогућили несметану комуникацију становницима Брда, Драгуља, Кочевика, Алилука, Долова и других села на Горњем Прибњу са Палама.

  • Скоро непроходан пут ка селима Горњег Прибња код Пала
    07.12.2021. 14:37

    Нове сњежне падавине, које су подручје општине Пале погодиле у протекла три дана, отежале су свакодневну саобраћајну комуникацију мјештана села Кочевик, Драгуље, Брдо, Блатине, Долови и Бараковац...

Сервисне информације
Скоро непроходан пут ка селима Горњег Прибња код Пала

Портал Катера ће и у наредном периоду покушати да одговори проблемима са којима се наши суграђани суочавају у насељима у којима живе, те испита и утврди све чињенице који се тичу тих проблема.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Alo! 08.12.2021. 22:04
    Od Olimpa do škole Srbija treba tenk da bi prošao a vi tražite asfalt u vukojebinu? Ma, mrš sa preseravanjima!
  • Generic placeholder image
    Mijat 08.12.2021. 21:04
    Gorovici su i preko mosta za naselje Luke. Katastofa od puta, ali narode cekaj iduću godinu do izbora. Ne daj bože ranije da se što uradi
  • Generic placeholder image
    Овако вам је то 08.12.2021. 19:31
    Оваква је ситуација:
    1) Одржавање путева на тендеру добијају фирме (глупо је рећи приватне, јер нисмо у комунизму, још глупље је имати државне фирме у демократским системима)
    2) те фирме могу чистити, односно платиће им се тек када добију налог од општине. Значи те фирме немају обавезу да редовно одржавају путеве.
    3) општина издаје налог тек када неко интервенише, када закука, односно када догори до ноката.
    4) фирме које су добиле на тендерима одржавање путева, не могу са машинама чекати ко запете пушке, хоће ли им или неће и кад ће им општина дати налог
Повезане вијести
Mедвјед Урош јутрос није угледао своју сјенку (ВИДЕО) Mедвјед Урош јутрос није угледао своју сјенку (ВИДЕО)
Плаћамо данак прољећних температура усред зиме Плаћамо данак прољећних температура усред зиме
Како да најбрже осушите веш у току зиме Како да најбрже осушите веш у току зиме
Најчитаније
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    23h 45m
    1
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    19h 40m
    6
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    4h 21m
    0
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    1h 41m
    0
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    16h 10m
    0