Mještani Gorovića kod Pala do sela mogu samo terenskim vozilima (FOTO)

08.12.2021. 16:34
3
IZVOR: Katera

Lokalni makadamski put koji sa magistralne ceste Pale - Podgrab, u blizini Stambulčića, vodi do sela Gorovići u paljanskoj opštini proteklih dana nije čišćen i gotovo je neprohodan.

Tačnije do sela mogu samo oni koji imaju terenska vozila ili putnička sa pogonom na sva četiri točka, dok drugi koji nisu te "sreće" najbolje je da se ne pokušavaju stići do sela.

Prema riječima jednog od mještana ovog sela, koji je insistirao da ne pominjemo njegovo ime, ovu dionicu puta održava jedna lokalna firma iz Pala, koja je na tenderu dobila, između ostalog, održavanje ove dionice.

Slika

Put ka Gorovićima/Foto: Katera

Kako ističe, već su kontaktirali nadležne u Opštini koji, da bi mašina izašla na teren da očisti put, moraju dati nalog navedenoj firmi koja održava ovu dionicu.

Dodaje da u Opštini kažu da je nalog izdat, međutim nije jasno zbog čega mašina još uvijek nije očistila snijeg sa ove dionice i zbog čega su stanovnici ovog sela skoro po onemogućeni da vozilima idu izvan sela.

Izvor našeg portala kaže da u selu živi nekoliko porodica, među kojima ima i školaraca, ali i starih i iznemoglih ljudi kojima je često potrebna i pomoć ljekara, a s obzirom na sadašnje stanje puta, odlazak djece u školu i starijih doktoru, skoro je pa nemoguć.

Slika

Skretanje za selo sa magistralnog puta/Foto: Katera

Podsjećamo, portal Katera juče je objavio tekst o skoro neprohodnom putu za vozila ka selima Gornjeg Pribnja, koji takođe održava jedna lokalna firma iz Pala.

Nakon objave našeg teksta, radnici firme koja je zadužena za održavanje i čišćenje tog puta očistili su ovu dionicu i omogućili nesmetanu komunikaciju stanovnicima Brda, Dragulja, Kočevika, Aliluka, Dolova i drugih sela na Gornjem Pribnju sa Palama.

  • Skoro neprohodan put ka selima Gornjeg Pribnja kod Pala
    07.12.2021. 14:37

    Nove snježne padavine, koje su područje opštine Pale pogodile u protekla tri dana, otežale su svakodnevnu saobraćajnu komunikaciju mještana sela Kočevik, Dragulje, Brdo, Blatine, Dolovi i Barakovac...

Servisne informacije
Skoro neprohodan put ka selima Gornjeg Pribnja kod Pala

Portal Katera će i u narednom periodu pokušati da odgovori problemima sa kojima se naši sugrađani suočavaju u naseljima u kojima žive, te ispita i utvrdi sve činjenice koji se tiču tih problema.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Alo! 08.12.2021. 22:04
    Od Olimpa do škole Srbija treba tenk da bi prošao a vi tražite asfalt u vukojebinu? Ma, mrš sa preseravanjima!
  • Generic placeholder image
    Mijat 08.12.2021. 21:04
    Gorovici su i preko mosta za naselje Luke. Katastofa od puta, ali narode cekaj iduću godinu do izbora. Ne daj bože ranije da se što uradi
  • Generic placeholder image
    Ovako vam je to 08.12.2021. 19:31
    Ovakva je situacija:
    1) Održavanje puteva na tenderu dobijaju firme (glupo je reći privatne, jer nismo u komunizmu, još gluplje je imati državne firme u demokratskim sistemima)
    2) te firme mogu čistiti, odnosno platiće im se tek kada dobiju nalog od opštine. Znači te firme nemaju obavezu da redovno održavaju puteve.
    3) opština izdaje nalog tek kada neko interveniše, kada zakuka, odnosno kada dogori do nokata.
    4) firme koje su dobile na tenderima održavanje puteva, ne mogu sa mašinama čekati ko zapete puške, hoće li im ili neće i kad će im opština dati nalog
Povezane vijesti
Medvjed Uroš jutros nije ugledao svoju sjenku (VIDEO) Medvjed Uroš jutros nije ugledao svoju sjenku (VIDEO)
Plaćamo danak proljećnih temperatura usred zime Plaćamo danak proljećnih temperatura usred zime
Kako da najbrže osušite veš u toku zime Kako da najbrže osušite veš u toku zime
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    19h 42m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    5h 15m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    19h 52m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    5h 21m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    5h 19m
    0