Млади СДС Источно Ново Сарајево: Очекујемо организовање обећане јавне расправе

07.06.2020. 14:19
0
ИЗВОР: Катера

На сједници скупштине општине Источно Ново Сарајево која је одржана 22. маја, једна од тачака дневног реда је била продаје двије локације које се односе на земљиште у близини парка Сунце, умјесто првобитно планираних четири.

У споразуму који је начелник потписао са грађанима трајно се одустало од изградње зграда на грађевинским парцелама 15 и 16 из регулационог плана.

Млади СДС Источно Ново Сарајево желе да подсјете начелника на обећану јавну расправу која би требало да буде одржана најкасније до 15. јуна 2020. године.

- У споразуму начелника са грађанима као један од договора стоји и организовање јавне расправе најкасније до 15. јуна , и ми овим путем желимо начелника да напоменемо на дато обећање - рекли су млади у саопштењу.

Они су додали и да грађани очекују и редовно извјештавање, а везано за тему парка Сунце, путем конференције за медије сваког 21. у мјесецу као што је начелник већ обећао у обраћању медијима.

Подсјећамо, млади Српске демократске странке су покренули потписивање петицију против реализације првобитне скупштинске одлуке којом је најављена изградња четири зграде уз Карађорђеву улицу, одмах до парка „Сунце“, чиме би дошло до нарушавања парка и уништавања природне оазе општине.

Коментари 0
Повезане вијести
СДС Источно Сарајево: Градска управа предвиђа ненамјенско трошење прихода од боравишних такси СДС Источно Сарајево: Градска управа предвиђа ненамјенско трошење прихода од боравишних такси
Због изградње стамбене зграде покренуто клизиште у парку "Сунце" (ФОТО) Због изградње стамбене зграде покренуто клизиште у парку "Сунце" (ФОТО)
Млади СДС: Улица Дечанска је итекако потребна, али је потребније домаћински трошити новац грађана (ФОТО) Млади СДС: Улица Дечанска је итекако потребна, али је потребније домаћински трошити новац ...
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    5h 55m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    19h 5m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    19h 37m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    17h 56m
    0
  • Договорено да ЈКП „Свети Марко“ врши наплату за одржавање Градског гробља „Црквице“
    23h 53m
    1