Млађане Ива и Мирна нове шампионке

16.05.2022. 21:34
0
ИЗВОР: 058.ba

Судећи по резултатима из првих мјесци текуће године, стонотнисери Рогатичког клуба Младост, због неиграња током епидемије вируса корона, зажељели су се игре и са сваког такмичења на коме су ове године учествовали дошли су кући окићени медаљама.

Двојац Ива Новосел и Мирна Ерић са клубског такмичења у Бијељини, половином априла, дошао је са титулом вицешампионки у категорији млађи кадети, а запажене резултате имао је и мушки дио екипе.

Да успјех млађаних Иве и Мирне није био случајан, покзао је и турнир који је протеклог викенда, 15. маја, одржан у Приједору на коме су, уз Рогатичке наде, учествовали стонотенисери из бањалучког Борца, Укрине из Дервенте, Приједора, Врбаса, Бања Луке, Србца и Котор Вароши. Оне су дошле кући са двије златне и двије бронзане медаље. У појединачном дијелу турнира Ива Новосел освојила је златну медаљу без великих напора. Ова марљива дјевојчица злато је освојила и у игри парова играјући са Катарином Кучук из Котор Вароши.

До медаље, али овога пута бронзане, дошла је и млађана Мирна Ерић у врло јакој појединачној конкуренцији и у игри парова са клубском другарицом Ланом Ковачевић.

Златне и бронзане медеаље, казује тренер рогатичких стонотенисера Дарио Ребић, показују да се у Рогатици још игра овај лијепи спорт у коме нема директног контакта са противником, и да му је свијетла перспектива посебно међу младим.

Млађане Ива и Мирна иако су још у групи најмлађих кадеткиња, успјешно се носе и са знатно старијим стонотенисеркама. Заслуге за то припадају редовном и упорном раду и свакодневном одрицању ових дјевојчица од неких активности вршњакиња. Али, зато иду на такмичења и турнире, упознавају нова мјеста и другаре, радују се животу кога нуди спорт, наглашава тренер Ребић, један од запаженијих из златног доба стоног тениса у Рогатици.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи
Мајстор из Рогатице прави све траженији уникатни намјештај Мајстор из Рогатице прави све траженији уникатни намјештај
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    4h 5m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    22h 10m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    18h 19m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    21h 58m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    16h 26m
    0