Монодрама „Светозар Трећи“ у петак у Културном центру Источно Ново Сарајево

15.11.2022. 09:04
0
ИЗВОР: katera.news

У Културном Центру Источно Ново Сарајево у петак, 18. новембра, одиграће се монодрама „Светозар Трећи".

Ова монодрама, у режији Михаила Костадинова и продукцији НАСТеатра проглашена је најбољом монодрамом на 24. фестивалу МЕФЕММ у Источном Сарајеву. Осим тога, добитница је награде Златна колајна на 44. фестивалу монодраме и пантомиме у Земуну.

Аутор текста, Љиљана Браловић рекла је да ова комедија представља исмијавање људи и озбиљних животних ситуација које они претворе у циркус.

- Кроз Светозарево казивање износим осуду лицемерју, претварању и некој врсти изопачености. Други мотив је да свом јунаку испуним жељу, која је подсвесна жеља сваког човека - да види колико ће коме недостајати, када га не буде било. Ликови које Светозар помиње „не постоје", а сасвим су стварни. Препознаћете их, и слободно им дајте имена по свом избору – поручила је Браловићева.

Монодрама почиње у 19.30 часова, а из Културног центра Источно Ново Сарајево обавјештавају да се улазнице, по цијени од 5 КМ, могу купити од уторка, у периоду од 9.00 до 17.00 часова.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Источном Сарајеву приказан документарни филм посвећен Дари Секулић (ФОТО) У Источном Сарајеву приказан документарни филм посвећен Дари Секулић (ФОТО)
Промовисана књига „Србија од винчанске цивилизације до 1918. године“ у Источном Сарајеву Промовисана књига „Србија од винчанске цивилизације до 1918. године“ у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    23h 34m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    21h 9m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    7h 8m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    5h 35m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    7h 27m
    0