Monodrama „Svetozar Treći“ u petak u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo

15.11.2022. 09:04
0
IZVOR: katera.news

U Kulturnom Centru Istočno Novo Sarajevo u petak, 18. novembra, odigraće se monodrama „Svetozar Treći".

Ova monodrama, u režiji Mihaila Kostadinova i produkciji NASTeatra proglašena je najboljom monodramom na 24. festivalu MEFEMM u Istočnom Sarajevu. Osim toga, dobitnica je nagrade Zlatna kolajna na 44. festivalu monodrame i pantomime u Zemunu.

Autor teksta, Ljiljana Bralović rekla je da ova komedija predstavlja ismijavanje ljudi i ozbiljnih životnih situacija koje oni pretvore u cirkus.

- Kroz Svetozarevo kazivanje iznosim osudu licemerju, pretvaranju i nekoj vrsti izopačenosti. Drugi motiv je da svom junaku ispunim želju, koja je podsvesna želja svakog čoveka - da vidi koliko će kome nedostajati, kada ga ne bude bilo. Likovi koje Svetozar pominje „ne postoje", a sasvim su stvarni. Prepoznaćete ih, i slobodno im dajte imena po svom izboru – poručila je Bralovićeva.

Monodrama počinje u 19.30 časova, a iz Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo obavještavaju da se ulaznice, po cijeni od 5 KM, mogu kupiti od utorka, u periodu od 9.00 do 17.00 časova.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
U Istočnom Sarajevu prikazan dokumentarni film posvećen Dari Sekulić (FOTO) U Istočnom Sarajevu prikazan dokumentarni film posvećen Dari Sekulić (FOTO)
Promovisana knjiga „Srbija od vinčanske civilizacije do 1918. godine“ u Istočnom Sarajevu Promovisana knjiga „Srbija od vinčanske civilizacije do 1918. godine“ u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    21h 41m
    6
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    3h 42m
    0
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    6h 22m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    3h 15m
    1
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    56m
    0