Москва спремна да настави извоз ако се укину санкције

30.05.2022. 21:53
0
ИЗВОР: srna.rs

Предсједник Русије Владимир Путин је током телефонског разговора са предсједником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом потврдио спремност Москве да извози ђубриво и храну уколико се укину уведене санкције, саопштила је прес-служба руског Кремља.

- У свјетлу проблема који су се на глобалном тржишту хране, који су се појавили због немудре финансијске и економске политике западних држава, потврђено је да Русија може да извози значајне количине ђубрива и пољопривредних производа у случају укидања релевантних антируских рестрикција - наводи се у саопштењу.

Из Кремља истичу да су Путин и Ердоган разговарали о ситуацији у Украјини, са усредсређеношћу на осигуравање безбједне пловидбе у Црном и Азовском мору и елиминисање пријетње коју представљају мине у тим водама, јавио је ТАСС.

- Владимир Путин нагласио је спремност руске стране да омогући неометан превоз робе морем у координацији са турским партнерима. То важи и за извоз житарица из украјинских лука - додаје се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Српска легализује исплату плате у коверти Српска легализује исплату плате у коверти
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    12h 22m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    13h 37m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    19h 28m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    17h 55m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    19h 47m
    0