МТБ "Форис" из Источног Сарајева гради бициклистички парк

25.10.2020. 18:24
0
ИЗВОР: Trebević.info

Чланови бициклистичког клуба МТБ "ФОРИС" из Источног Сарајева иницирали су изградњу бициклистичког парка симболичног назива “MTB CITY ROAD”, који је намијењен свим љубитељима вожње по макадаму или шумској стази.

Парк је смјештен на територији општине Источно Ново Сарајево, у близини урбаног дијела града, а наслања се на општине Источни Стари Град – регионални пут према Требевићу и Источну Илиџу – регионални пут према Јахорини.

Овај јединствени парк површине је пет квадратних километара, са укупно 30 км атрактивних бициклистичких стаза, макадама, шумских стаза, извора питке воде и језера.

– У првој фази пројекта изградње парка ради се обиљежавање улазних тачака у парк, маркирање сваке раскрснице унутар парка, уређивање централне тачке парка – одморишта Кадино Брдо – наводе из клуба “МТБ ФОРИС”.

Слика

 

Из Клуба су нагласили да је прву фазу пројекта изградње овог парка, чије се отворење очекује до краја овог мјесеца, у потпуности финансирала општина Источно Ново Сарајево.

У наредним фазама бициклисти клуба МТБ "ФОРИС” планирају радити на унапређењу парка, уређивању постојећих стаза, додавању нових стаза и новог садржаја.

Коментари 0
Повезане вијести
Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО) Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
У суботу привремена обустава саобраћаја у Источном Новом Сарајеву У суботу привремена обустава саобраћаја у Источном Новом Сарајеву
У суботу трка за основце у Источном Новом Сарајеву, пријаве у току У суботу трка за основце у Источном Новом Сарајеву, пријаве у току
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    16h 11m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    18h 2m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 49m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    9h 15m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 57m
    0