MTB "Foris" iz Istočnog Sarajeva gradi biciklistički park

25.10.2020. 18:24
0
IZVOR: Trebević.info

Članovi biciklističkog kluba MTB "FORIS" iz Istočnog Sarajeva inicirali su izgradnju biciklističkog parka simboličnog naziva “MTB CITY ROAD”, koji je namijenjen svim ljubiteljima vožnje po makadamu ili šumskoj stazi.

Park je smješten na teritoriji opštine Istočno Novo Sarajevo, u blizini urbanog dijela grada, a naslanja se na opštine Istočni Stari Grad – regionalni put prema Trebeviću i Istočnu Ilidžu – regionalni put prema Jahorini.

Ovaj jedinstveni park površine je pet kvadratnih kilometara, sa ukupno 30 km atraktivnih biciklističkih staza, makadama, šumskih staza, izvora pitke vode i jezera.

– U prvoj fazi projekta izgradnje parka radi se obilježavanje ulaznih tačaka u park, markiranje svake raskrsnice unutar parka, uređivanje centralne tačke parka – odmorišta Kadino Brdo – navode iz kluba “MTB FORIS”.

Slika

 

Iz Kluba su naglasili da je prvu fazu projekta izgradnje ovog parka, čije se otvorenje očekuje do kraja ovog mjeseca, u potpunosti finansirala opština Istočno Novo Sarajevo.

U narednim fazama biciklisti kluba MTB "FORIS” planiraju raditi na unapređenju parka, uređivanju postojećih staza, dodavanju novih staza i novog sadržaja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO) Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
U subotu privremena obustava saobraćaja u Istočnom Novom Sarajevu U subotu privremena obustava saobraćaja u Istočnom Novom Sarajevu
U subotu trka za osnovce u Istočnom Novom Sarajevu, prijave u toku U subotu trka za osnovce u Istočnom Novom Sarajevu, prijave u toku
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 34m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    10h 16m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 44m
    0
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    7h 14m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    10h 5m
    1