МУП Републике Српске обиљежава Дан полиције

04.04.2020. 08:26
0
ИЗВОР: Srna

Министарство унутрашњих послова Републике Српске обиљежиће Дан полиције - 4. април, али за разлику од претходних година, због епидемије вируса корона, неће бити организованог програма и низа планираних активности.

У Министарству унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске речено је Срни да ће у присуству најужег руководства Министарства бити положени вијенци и служен парастос на Централном спомен-обиљежју код сједишта МУП-а у Бањалуци за 782 погинула полицајца у одбрамбено-отаџбинском рату и организовано добровољно давање крви.

-Осим овога, све организоване активности смо обуставили. Био је предвиђен низ догађаја - спортске активности, дан отворених врата, тактичко-технички збор, вјежба припадника полиције, али је све одгођено због садашње ситуације- навели су у МУП-у Српске.

Полиција, као једина оружана формација, стуб је очувања безбједности Републике Српске, а њени припадници свакодневно брину о безбједности грађана и њихове имовине широм Српске.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да полиција успјешно ради на свим задацима који су јој повјерени, посебно када је ријеч о чувању јавног реда и мира, борбе са организованим криминалом и свим облицима тешког криминалитета.

-У томе смо у протеклој години имали веома добре и запажене резултате и веома је битно да смо одржали безбједност на територији Српске- истакао је Лукач.

Припадници полицијских формација дали су велики допринос формирању и одбрани Републике Српске, а у рату су животе положила 782 полицајца.

Полиција Републике Српске формирана је 4. априла 1992. године и извршна је институција, оперативни и истражни орган МУП-а.

На њеном челу је директор Полиције, а тренутно ту дужност обавља Дарко Ђулум.

Главне организационе јединице Полиције Републике Српске су полицијске управе које су у складу са формацијским промјенама из 2017. године наслиједиле некадашње центре јавне безбједности.

За сложеније полицијске задатке задужени су припадници Жандармерије, а најелитнија формација је Специјална антитерористичка јединица.

Коментари 0
Повезане вијести
Опрез при паљењу ватре на отвореном Опрез при паљењу ватре на отвореном
Настављена потрага за несталим Драгом Танасковићем Настављена потрага за несталим Драгом Танасковићем
Маристели Додер из Источног Сарајева полицијски позив донио љубав и животни ослонац Маристели Додер из Источног Сарајева полицијски позив донио љубав и животни ослонац
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 2m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 35m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 1m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 14m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 43m
    3