MUP Republike Srpske obilježava Dan policije

04.04.2020. 08:26
0
IZVOR: Srna

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obilježiće Dan policije - 4. april, ali za razliku od prethodnih godina, zbog epidemije virusa korona, neće biti organizovanog programa i niza planiranih aktivnosti.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske rečeno je Srni da će u prisustvu najužeg rukovodstva Ministarstva biti položeni vijenci i služen parastos na Centralnom spomen-obilježju kod sjedišta MUP-a u Banjaluci za 782 poginula policajca u odbrambeno-otadžbinskom ratu i organizovano dobrovoljno davanje krvi.

-Osim ovoga, sve organizovane aktivnosti smo obustavili. Bio je predviđen niz događaja - sportske aktivnosti, dan otvorenih vrata, taktičko-tehnički zbor, vježba pripadnika policije, ali je sve odgođeno zbog sadašnje situacije- naveli su u MUP-u Srpske.

Policija, kao jedina oružana formacija, stub je očuvanja bezbjednosti Republike Srpske, a njeni pripadnici svakodnevno brinu o bezbjednosti građana i njihove imovine širom Srpske.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da policija uspješno radi na svim zadacima koji su joj povjereni, posebno kada je riječ o čuvanju javnog reda i mira, borbe sa organizovanim kriminalom i svim oblicima teškog kriminaliteta.

-U tome smo u protekloj godini imali veoma dobre i zapažene rezultate i veoma je bitno da smo održali bezbjednost na teritoriji Srpske- istakao je Lukač.

Pripadnici policijskih formacija dali su veliki doprinos formiranju i odbrani Republike Srpske, a u ratu su živote položila 782 policajca.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ MUP-a.

Na njenom čelu je direktor Policije, a trenutno tu dužnost obavlja Darko Đulum.

Glavne organizacione jedinice Policije Republike Srpske su policijske uprave koje su u skladu sa formacijskim promjenama iz 2017. godine naslijedile nekadašnje centre javne bezbjednosti.

Za složenije policijske zadatke zaduženi su pripadnici Žandarmerije, a najelitnija formacija je Specijalna antiteroristička jedinica.

Komentari 0
Povezane vijesti
Oprez pri paljenju vatre na otvorenom Oprez pri paljenju vatre na otvorenom
Nastavljena potraga za nestalim Dragom Tanaskovićem Nastavljena potraga za nestalim Dragom Tanaskovićem
Maristeli Doder iz Istočnog Sarajeva policijski poziv donio ljubav i životni oslonac Maristeli Doder iz Istočnog Sarajeva policijski poziv donio ljubav i životni oslonac
Najčitanije
  • Ilidžanci – najveće žrtve i najbolji borci Republike Srpske (FOTO)
    17h 24m
    5
  • Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
    17h 56m
    0
  • Policajac uboden nožem!
    13h 7m
    0
  • Đoković sa kacigom izašao među navijače (VIDEO)
    18h 5m
    0
  • Održan vaskršnji koncert i promovisana knjiga o crkvi u Pofalićima (FOTO)
    21h 12m
    0