На аеродрому у Сарајеву ухапшен осумњичени за тероризам

18.11.2023. 10:07
0
ИЗВОР: nezavisne.com/srpskainfo.com

Полицијски службеници јутрос су ухапсили једну особу на Међународном аеродрому Сарајево због сумње да је починила кривична дјела повезана са тероризмом.

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су заједно са полицијском службеницима Граничне полиције БиХ на Међународном аеродрому Сарајево ухапсили једну особу, због постојања основа сумње да је починило кривична дјела "Организовање терористичке групе", "Противзаконито формирање и придруживање страним паравојним или параполицијским организацијама" у вези са кривичним дјелом "Тероризам" прописана Кривичним законом Босне и Херцеговине, преноси Фена.

Ухапшени је спроведен у просторије СИПА, ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог, након чега ће у законом предвиђеном року бити предат у даљу надлежност Тужилаштва Босне и Херцеговине.

У СИПА су рекли да је он приведен  због постојања основа сумње да је починио кривична дјела  организовање терористичке групе, противзаконито формирање и придруживање страним паравојним или параполицијским организацијама у вези са кривичним дјелом тероризам.

– Ухапшени је спроведено у просторије СИПА, ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог, након чега ће у законом предвиђеном року бити предато у даљу надлежност Тужилаштва Босне и Херцеговине – речено је у СИПА.

Наведене активности су проведене у сарадњи са Обавјештајно безбједоносном агенцијом Босне и Херцеговине.

Коментари 0
Повезане вијести
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    18h 8m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    18h 22m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    18h 14m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    20h 39m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    9h 3m
    0