Na aerodromu u Sarajevu uhapšen osumnjičeni za terorizam

18.11.2023. 10:07
0
IZVOR: nezavisne.com/srpskainfo.com

Policijski službenici jutros su uhapsili jednu osobu na Međunarodnom aerodromu Sarajevo zbog sumnje da je počinila krivična djela povezana sa terorizmom.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su zajedno sa policijskom službenicima Granične policije BiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo uhapsili jednu osobu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela "Organizovanje terorističke grupe", "Protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim organizacijama" u vezi sa krivičnim djelom "Terorizam" propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, prenosi Fena.

Uhapšeni je sproveden u prostorije SIPA, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonom predviđenom roku biti predat u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

U SIPA su rekli da je on priveden  zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela  organizovanje terorističke grupe, protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim organizacijama u vezi sa krivičnim djelom terorizam.

– Uhapšeni je sprovedeno u prostorije SIPA, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonom predviđenom roku biti predato u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine – rečeno je u SIPA.

Navedene aktivnosti su provedene u saradnji sa Obavještajno bezbjedonosnom agencijom Bosne i Hercegovine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu
Predložen pritvor za 18 lica i mjere zabrane za njih pet Predložen pritvor za 18 lica i mjere zabrane za njih pet
Europol: U BiH srušen najuži krug globalnog kralja droge Europol: U BiH srušen najuži krug globalnog kralja droge
Najčitanije
  • Ilidžanci – najveće žrtve i najbolji borci Republike Srpske (FOTO)
    10h 6m
    3
  • Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
    10h 38m
    0
  • Policajac uboden nožem!
    5h 49m
    0
  • Đoković sa kacigom izašao među navijače (VIDEO)
    10h 47m
    0
  • Održan vaskršnji koncert i promovisana knjiga o crkvi u Pofalićima (FOTO)
    13h 54m
    0