На Јарињу ухапшен Србин који је кренуо на сахрану убијеног Недељковића

01.10.2023. 13:11
0
ИЗВОР: srna.rs

Србина Лазара Ј. из Звечана ухапсила је полиција самопроглашеног Косова на административном прелазу Јариње, док је са породицом, пријатељима и сународницима кренуо на сахрану Стефана Недељковића у Врњачку Бању, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

У саопштењу је наведено да је Лазар Ј. без разлога изведен из аутомобила, у коме се налазио и приведен на прелазу Јариње, док је остала колона Срба која је кренула на сахрану Стефана Недељковића наставила пут према Врњачкој Бањи.

Канцеларија је обезбиједила адвоката који покушава да утврди све околности хапшења.

У саопштењу се наводи да тренутак који је Приштина изабрала за привођење Лазара Ј. показује директну и срачунату намјеру Аљбина Куртија и његових екстремиста да Србима загорчају живот, да их хапшењима, лажним оптужницама, пребијањима, вријеђањима по националној основи натјерају да напусте своја вјековна огњишта и сјевер Косова и Метохије етнички очисте од Срба.

- За све то вријеме међународна заједница ћути и нијемо посматра иживљавање и прогон Срба невољна да уразуми Куртија и спречи га да запали буре барута на овим просторима - наведно је у саопштењу.

Бојан Мијаиловић и Игор Миленковић, који су убијени у Бањској код Звечана, данас ће бити сахрањени у својим родним мјестима у општини Лепосавић, а Стефан Недељковић из Звечана у Врњачкој Бањи.

У сукобу са полицијом самопроглашеног Косова у недјељу, 24. септембра, у селу Бањска страдали су Стефан Недељковић, Игор Миленковић и Бојан Мијаиловић, а погинуо је и један полицајац.

Званичници Србије су саопштили да су Срби брутално ликвидирани, након рањавања и предаје.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 45m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    4h 43m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    13h 9m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    11h 24m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    13h 3m
    0