Na Jarinju uhapšen Srbin koji je krenuo na sahranu ubijenog Nedeljkovića

01.10.2023. 13:11
0
IZVOR: srna.rs

Srbina Lazara J. iz Zvečana uhapsila je policija samoproglašenog Kosova na administrativnom prelazu Jarinje, dok je sa porodicom, prijateljima i sunarodnicima krenuo na sahranu Stefana Nedeljkovića u Vrnjačku Banju, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju je navedeno da je Lazar J. bez razloga izveden iz automobila, u kome se nalazio i priveden na prelazu Jarinje, dok je ostala kolona Srba koja je krenula na sahranu Stefana Nedeljkovića nastavila put prema Vrnjačkoj Banji.

Kancelarija je obezbijedila advokata koji pokušava da utvrdi sve okolnosti hapšenja.

U saopštenju se navodi da trenutak koji je Priština izabrala za privođenje Lazara J. pokazuje direktnu i sračunatu namjeru Aljbina Kurtija i njegovih ekstremista da Srbima zagorčaju život, da ih hapšenjima, lažnim optužnicama, prebijanjima, vrijeđanjima po nacionalnoj osnovi natjeraju da napuste svoja vjekovna ognjišta i sjever Kosova i Metohije etnički očiste od Srba.

- Za sve to vrijeme međunarodna zajednica ćuti i nijemo posmatra iživljavanje i progon Srba nevoljna da urazumi Kurtija i spreči ga da zapali bure baruta na ovim prostorima - navedno je u saopštenju.

Bojan Mijailović i Igor Milenković, koji su ubijeni u Banjskoj kod Zvečana, danas će biti sahranjeni u svojim rodnim mjestima u opštini Leposavić, a Stefan Nedeljković iz Zvečana u Vrnjačkoj Banji.

U sukobu sa policijom samoproglašenog Kosova u nedjelju, 24. septembra, u selu Banjska stradali su Stefan Nedeljković, Igor Milenković i Bojan Mijailović, a poginuo je i jedan policajac.

Zvaničnici Srbije su saopštili da su Srbi brutalno likvidirani, nakon ranjavanja i predaje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vaskrsi vaskrsle srpske vojske Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    22h 10m
    0
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    12h 30m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    22h 54m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    1h 43m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    1h 37m
    0