На Лешћу сахрањена дјевојчица - жртва пуцњаве у основној школи

17.05.2023. 19:47
0
ИЗВОР: srna.rs/srpskainfo.com

На београдском гробљу Лешће данас је сахрањена четрнаестогодишња дјевојчица А.А. која је преминула од посљедица рањавања у Основној школи "Владислав Рибникар" 3. маја.

Она се пуних 12 дана заједно са љекарима из Универзитетске дјечије клинике у "Тиршовој" борила за живот, али је битку изгубила прије два дана.

Патријарх Порфирије је одржао потресан говор на сахрани дјевојчице на Лешћу. Од дјевојчице су се говорима опростили отац, сестра и двије другарице.

– Пацијенткиња која је са тешким повредама главе опасним по живот задобијеним приликом пуцњаве у ОШ “Владислав Рибникар” била збринута у Универзитетској дјечјој клиници у Тиршовој, преминула је и поред хитне хируршке интервенције и свих предузетих мјера интензивног лијечења. Министарка здравља Даница Грујичић, у своје име и у име Министарства здравља, изјављује искрено саучешће породици настрадале дјевојчице – саопштено је 15. маја из Министарства здравља.

У пуцњави у ОШ "Владислав Рибникар" у Београду 3. маја тринаестогодшњи ученик убио је девет ђака и радника обезбјеђења.

Коментари 0
Повезане вијести
Пут којим иду најхрабрији: Од Јасеновца до Београда веслали 10 дана Пут којим иду најхрабрији: Од Јасеновца до Београда веслали 10 дана
У знак сјећања на логораше веслали од Јасеновца до Београда (ФОТО) У знак сјећања на логораше веслали од Јасеновца до Београда (ФОТО)
Дочек вицешампиона свијета у Београду - на балкону и Новак Ђоковић и баскеташи (ФОТО/ВИДЕО) Дочек вицешампиона свијета у Београду - на балкону и Новак Ђоковић и баскеташи (ФОТО/ВИДЕО)
Најчитаније
 • Посљедњи испраћај Далибора Пљеваљчића
  11h 34m
  0
 • Обавјештење о пријему захтјева категорисаних бораца ВРС на јединствени мјесечни борачки додатак
  13h 23m
  0
 • Александра је побиједила рак са метастазама на седам органа
  18h 5m
  1
 • Бањанин: Научни рад објављен у врхунском међународном часопису - доказ да се у Источном Сарајеву школују квалитетни кадрови
  15h 59m
  4
 • Сандри Савић потребни добровољни даваоци крви на ВМА
  7h 55m
  0