Na Lešću sahranjena djevojčica - žrtva pucnjave u osnovnoj školi

17.05.2023. 19:47
0
IZVOR: srna.rs/srpskainfo.com

Na beogradskom groblju Lešće danas je sahranjena četrnaestogodišnja djevojčica A.A. koja je preminula od posljedica ranjavanja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja.

Ona se punih 12 dana zajedno sa ljekarima iz Univerzitetske djije klinike u "Tiršovoj" borila za život, ali je bitku izgubila prije dva dana.

Patrijarh Porfirije je održao potresan govor na sahrani djevojčice na Lešću. Od djevojčice su se govorima oprostili otac, sestra i dvije drugarice.

– Pacijentkinja koja je sa teškim povredama glave opasnim po život zadobijenim prilikom pucnjave u OŠ “Vladislav Ribnikar” bila zbrinuta u Univerzitetskoj dječjoj klinici u Tiršovoj, preminula je i pored hitne hirurške intervencije i svih preduzetih mjera intenzivnog liječenja. Ministarka zdravlja Danica Grujičić, u svoje ime i u ime Ministarstva zdravlja, izjavljuje iskreno saučešće porodici nastradale djevojčice – saopšteno je 15. maja iz Ministarstva zdravlja.

U pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu 3. maja trinaestogodšnji učenik ubio je devet đaka i radnika obezbjeđenja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu
Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta
Nacistička Njemačka prije 83 godine bombardovala Beograd Nacistička Njemačka prije 83 godine bombardovala Beograd
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    18h 0m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    19h 15m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    23h 33m
    0
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    15h 8m
    0
  • Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere u Istočnom Novom Sarajevu
    23h 17m
    0