У Палама заједнички карантин

03.04.2020. 09:31
0
ИЗВОР: Srna

Општине Пале, Соколац и Источни Стари Град одредиле су да заједнички карантин, за лица позитивна на вирус корона, буде у објекту Студентског дома на Палама, рекао је Срни командант Штаба за ванредне ситуације соколачке општине Милован Бјелица.

Бјелица је навео да су представници шест општина града Источно Сарајево договорили да формирају заједнички карантин у Спортској дворани "Славија" за потребе општина Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево и Трново, а други у Студентском дому на Палама за општине Соколац, Источни Стари Град и Пале.

Он је рекао да ће карантин бити успостављен у једном од павиљона Студентског дома, гдје постоје сви неопходни садржаји, гријање, кухиња, за боравак 150 лица.

- Будући да у овим локалним заједницама нема довољно медицинског кадра договорили смо да дио медицинског кадра са Сокоца буде ангажован за праћење обољелих у карантину на Палама - нагласио је Бјелица.

Према његовим ријечима, у једном блоку овог објекта боравиће лица позитивна на нови вирус, а у другом здравствени радници.

Бјелица је истакао да је општина Соколац поручила набавку 50 комплета заштитне опреме, одијела, визира, рукавица, маски и дезинфекционог материјала за потребе медицинског тима са Сокоца.

Он је изразио задовољство због одзива пензионисаних доктора медицине и медицинских радника са подручја ове општине, који ће чинити медицински тим, и додао да ће уколико буде потребе Штаб за ванредне ситуације општине Соколац позвати и студенте завршних година медицине. 

Коментари 0
Повезане вијести
Бјелица се огласио након данашњег убиства у Сокоцу Бјелица се огласио након данашњег убиства у Сокоцу
Соколац без аутобуске станице: Неисплативост или закулисне игре локалних моћника? Соколац без аутобуске станице: Неисплативост или закулисне игре локалних моћника?
Бјелица отписао потраживања без сагласности СО Соколац Бјелица отписао потраживања без сагласности СО Соколац
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    13h 42m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    13h 47m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    14h 39m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    14h 53m
    0
  • Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
    8h 15m
    0