На путевима у БиХ смањена видљивост због магле

12.01.2020. 08:50
0
ИЗВОР: Срна

Магла јутрос смањује видљивост на путевима на ширем подручју Сарајева, Зенице, Кисељака, Витеза и Грачанице, те уз ријеке Саву, Врбас и Лашву, па се возачима савјетује да возе максимално опрезно, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Поледице и мјестимично угаженог снијега на коловозу има у планинским предјелима, посебно преко превоја, а учестали су и одрони.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, па се возачима савјетује да буду опрезни и поштују саобраћајну сигнализацију.

Радови су актуелни и на магистралном путу Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, Руданка-Добој и Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те на регионалном путном правцу Црна Ријека-Бјелајце.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Угљевик-Главичице у рејоу Старог Угљевиука, Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре (Мачковац)-Челић, Шековићи-Цапарде, на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике, те на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

У Федерацији БиХ (ФБиХ) получасовне обуставе саобраћаја уз петнаестоминутно пропуштање возила, актуелне су од 7.00 до 16.00 часова, на магистралном путу Јајце-Црна Ријека код мјеста Здаљевац, гдје се изводе санациони радови. Послије 16.00 часова на овој локацији саобраћа се једном траком, наизмјенично.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, током дана саобраћа се двосмјерно од 5.00 до 21.00, од 21.00 час до пола часа послије поноћи возила се пропуштају наизмјенично, док је пола часа послије поноћи до 5.00 часова обустављен је саобраћај кроз тунел.

За вријеме обуставе возила до седам и по тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Због актуелних радова спорије се саобраћа и на магистралним путевима Јајце-Црна Ријека на локалотету Здаљевац, Сребреник-Орашје кроз тунел Орманица, Ланиште-Кључ и Сарајево-Трново на локацији Крупац.

Када је ријеч о граничним прелазима, задржавања нису дужа од 30 минута.

Из АМС-а подсјећају возаче који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ да могу да провјере тренутно стање саобраћаја на граничним прелазима Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.

Коментари 0
Повезане вијести
У вечерњим часовима очекује се смањена видљивост због магле У вечерњим часовима очекује се смањена видљивост због магле
Возачи опрез, густа магла на подручју Бањалуке, Приједора и Кнежева Возачи опрез, густа магла на подручју Бањалуке, Приједора и Кнежева
Проглашена "узбуна" због загађености ваздуха Проглашена "узбуна" због загађености ваздуха
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    15h 5m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    13h 19m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    11h 9m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    14h 24m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    9h 7m
    0