На сцени Градског позоришта Фоча монодрама „Има нека тајна веза“

20.12.2021. 09:19
0
ИЗВОР: Катера

Глумац Милан Димић извешће монодраму „Има нека тајна веза“, која је његов ауторски пројекат посвећен пјеснику Душку Трифуновићу, у петак, 24. децембра у 19.00 часова на сцени Градског позоришта Фоча.

Поред протагонисте који води причу, у монодрами се појављује још осам ликова којима глумац суптилно и вјешто публици приближава Трифуновића кроз најважније периоде његовог живота; од шаљивих анегдота, па све до емотивно тешких периода у пјесниковом животу.

Снажним нитима који спајају глуму, музику и поезију, комад повезује са емоцијама и животом ове легенде, те приказује тајне везе којима је пјесник себе везао када је бирао свој пут.

У 55 минута извођења пред публиком се открива, можда до сада недокучена, некима и скривена страна легенде нашег пјесништва.

Према ријечима Милана Димића рад на монодрами је трајао три мјесеца; иста је прожета стварним ликовима и догађајима из живота пјесника, те проткана музиком која је настала на основу Трифуновићевих текстова: „Има нека тајна веза“, „Главо луда“, „Златна рибица“, „Шта би дао да си на мом мјесту“.

Представа је за кратак период одиграна 55 пута (гледало је преко 12.000 људи) широм земље. Представљена је на девет међународних фестивала, а Димић је у Требињу, у оквиру 16. Дана малих ствари, управо са овом представом освојио награду за најбољег глумца фестивала.

Карте за монодраму по цијени од 2 КМ могу се купити радним данима 7-15 часова у Музеју Старе Херцеговине.

Представа се изводи у оквиру манифестације „Зима у Фочи“.

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Часно и храбро војевање фочанских бригада Часно и храбро војевање фочанских бригада
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    4h 22m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    22h 44m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    23h 59m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    19h 52m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    22h 58m
    1