Национална географија сврстала Мостар у топ туристичке дестинације свијета

23.11.2019. 09:39
0
ИЗВОР: klix.ba

Мостар се поново нашао на листи топ туристичких дестинација, и то поново на страницама угледног магазина Национална географија.

Прошле године магазин Национална географија објавио је листу 25 европских градова икона за које својим читаоцима поручују да их морају обавезно посјетити. На листи се и тада нашао Мостар, који је рангиран на 18. мјесту популарне Националне географије.

Овај пут предложили су својим читаоцима листу “Најбољих путовања у 2020. Години” распоредивши дестинације у више категорија, културне, посјете градовима, путовања природом, те најбоље међу авантуристичким дестинацијама широм свијета.

Мостар је сврстан је у категорији топ градова заједно с италијанском Пармом, Телчом у Чешкој, Филаделфијом у САД, те Пуеблом у Мексику.

– Бест Трипс наша је годишња листа гдје ићи, шта знати и како видјети свијет у надолазећој години. Како бисмо саставили листу, радили смо с уредницима Националне Географије широм свијета, као и с фотографима, писцима, истраживачима и страственим љубитељима путовања – рекао је Џорџ Стон, извршни уредник секције за путовања овог магазина.

Национална Географија наводи да је Мостар дом чувеном Старом мосту.

– Дјелимично уништен током босанског рата историјом богати Мостар још увијек носи ране из прошлости. Бројне зграде у Старом граду, развијеном као османско погранично мјесто у 15. вијеку, обновљене су или поново изграђене у 25 година откако је Дејтонски мировни споразум успоставио релативни мир на западном Балкану. Протумарајте наоколо и проћи ћете поред тек обновљених апартмана уз зграде с рупама од метака. Локални и међународни умјетници редовно украшавају напуштене грађевине сликовитим муралима. Мостарска најупечатљивија слика мира је Стари мост из 16. вијека, обновљен 2004. Године – стоји у пратећем тексту о Мостару на порталу Национална географија.

Коментари 0
Повезане вијести
Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    19h 40m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    17h 42m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    16h 35m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    16h 40m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    15h 43m
    1