Награда "Змијањче" ученици са Пала Кристини Лопатић

14.08.2023. 13:57
0
ИЗВОР: srna.rs

Ученица деветог разреда Основне школе "Србија" са Пала Кристина Лопатић освојила је награду "Зимјањче" за пјесму "Чувајмо Републику Српску" на конкурсу за литерарни рад који је расписао Организациони одбор 58. Кочићевог збора.

Жири у саставу предсједника Миладина Берића и чланова Јелене Глишић и Вида Вицка Вукелића, једногласно је донио одлуку да у конкуренцији око стотињак пристиглих радова ученика основних школа из цијеле Републике Српске, награду "Змијањче" додијеле Кристини Лопатић са Пала.

- Пјесма писана у акростиху, својом формом, поруком и пјесничким изразом, наметнула се као она која заслужује ову значајну награду. Пјесникиња на специфичан начин, у кочићевском слободарском духу, пјесмом пролази кроз цијелу Републику Српску, њена мјеста, предјеле, у друштву књижевника, показујући тиме пјесничку зрелост као врло млада - саопштио је жири.

Жири је навео да пјесма Кристине Лопатић представља и својеврсну пјесничку разгледницу Републике Српске.

Жири је навео да су се квалитетом својих радова издвојили ученици Ања Јаковљевић из Основне школе /ОШ/ "Васо Пелагић" Пелагићи, Марија Петровић из ОШ "Србија" Пале, Елена Радмановић из ОШ "Петар Кочић" Нова Топола, Анђела Дејановић из ОШ "Ђура Јакшић" Подновље, Стефан Мирјанић из ОШ "Младен Стојановић" Лакташи, Милица Радановић из ОШ "Немања Влатковић" Шипово и Нађа Марковић из ОШ "Свети Сава" Бањалука.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    7h 47m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 43m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    22h 27m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    23h 39m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    20h 12m
    0