Најбоља пословна идеја Бориса Тешановића

23.06.2023. 15:48
0
ИЗВОР: srna.rs

Пословна идеја Бориса Тешановића, засада и узгоја љешника, изабрана је као најбоља у оквиру Акцелератор програма Развојне агенције Републике Српске, који је током маја и јуна одржан у Источном Сарајеву, за шта му је додијељено 5. 000 KМ за покретање бизниса.

Тешановић је навео да су вјештине стечене кроз овај програм значајне, што му је омогућило да на јесен крене са првом садњом.

- А онда кроз сљедеће године подизање расадника младих садница, па продаја љешника - рекао је Тешановић новинарима у Источном Сарајеву.

Директор Развојне агенције Републике Српске Маринко Ђукић, истакао је да су кроз Акцелератор програм организована предавања за иновативне почетнике у послу који су прошли све потребне обуке, како би били способни да остваре своју пословну идеју.

- Овдје смо додијелили четири финансијске награде од 1.500 до 5.000 KМ и једну нефинансијску иако се она плаћа 1.200 KМ, коју је додијелио Економски факултет на Палама - навео је Ђукић и додао да је средства за награде обезбиједио град Источно Сарајево.

Стефан Лакић, који је за своју пословну идеју „Мистер кофер“ добио другу награду, нагласио је да му је кроз обуку највише помогао сегмент писања бизнис плана.

- То је туристичка платформа за проналазак угоститељских објеката и смјештаја. Већ је урађена веб-страница и мобилна апликација, а у наредном периоду планирам промоцију на друштвеним мрежама и партнере за продају у другим земљама, гдје ће они успјети да нам донесу кориснике - рекао је Лакић.

Kатарина Стојчевић из Источног Сарајева, планира отворити апотеку која ће се бавити производњом персонализоване биљне козметике, у зависности од типова коже и обољења.

Она истиче да јој је Акцелератор програм значио много, с обзиром на то да је нова у свијету предузетништва.

Акцелетатор програм Развојне агенције Републике Српске, намијењен је почетницима у пословању, чије су пословне идеје засноване на иновацији, знању и новим технологијама, а током два мјесеца у Источном Сарајеву, осам кандиата је прошло интензивни едукативно-савјетодавни програм подршке.

Коментари 0
Повезане вијести
Позив за учешће у Акцелератор програму на подручју града Источно Сарајево Позив за учешће у Акцелератор програму на подручју града Источно Сарајево
Лука Ждрале награђен за најбољу пословну идеју Лука Ждрале награђен за најбољу пословну идеју
Избор најбољих пословних идеја у Источном Сарајеву Избор најбољих пословних идеја у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    20h 22m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 18m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    19h 22m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    16h 15m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    18h 12m
    0