Најмлађи скијаши одмјерили снаге на Равној Романији

19.03.2022. 21:14
0
ИЗВОР: srna.rs

Скијашко такмичење на Романији, у организацији Планинарског друштва /ПД/ "Гласинац", окупило је 40 малишана од шест до 12 година.

Секретар ПД "Гласинац" Вера Мијатовић рекла је Срни да овим спортско забавним програмом није стављена тачка на ову сезону, јер већ сутра и наредног викенда најмлађи Сокочани и њихови гости могу уживати на снијегу, захваљујући члановима Планинарског друштва које је обезбиједило ски-лифт за дјецу у близини Планинарског дома на Романији

Она је рекла да је на данашњем такмичењу "Романија зове дјецу" учествовало пет екипа, док су се појединачно надметали дјечаци и дјевојчице у три узрасне групе, од шест до осам, од девет до десет и од 11 до 12 година.

Мијатовићева је подсјетила да је у овој зимској сезони организовано више ски-викенда за дјецу и да је овај спортско-забавни садржај у организацији соколачких планинара добио све похвале од родитеља, посебно у вријеме када је требало што више времена проводити на отвореном и на планинском ваздуху богатим озоном.

- Циљ оваквих спортско-забавних садржаја јесте да најмлађи успјешно савладају основне вјештине скијања, те да дружењем са вршњацима развијају такмичарски дух, заволе зимске спортове и планину Романију - истакла је Мијатовићева.

Према њеним ријечима, реализацијом пројекта "Побољшање услова и смјештајних капацитета Планинарског дома `Црвене стијене`" створени су далеко бољи услови за боравак у овом објекту на Романији, захваљујући подршци из "Вија Динарике" и Велибору Судару, службенику за економски развој у овом пројекту, као и подршци начелника општине Соколац.

Мијатовићева је нагласила да су средства за реализацију пројекта обезбиједили УНДП и општина Соколац.

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    15h 26m
    0
  • Крађа у Палама
    13h 44m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    10h 11m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    12h 59m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    6h 20m
    0