Налази из хотела "Небојша" уредни

25.05.2022. 18:56
0
ИЗВОР: srna.rs

Ванредни инспекцијски надзор у хотелу "Небојша" на Јахорини, који је обављен на захтјев Министарства просвјете и културе Републике Српске након оболијевања ученика Основне школе "Бранко Радичевић" из Бањалуке који су протекле седмице боравили у овом хотелу, показао је да су налази узорковане хране, брисева радних површина и санитарни преглед радника уредни, саопштено је из Министарства.

У саопштењу је наведено да је, према информацијама које је Министарство добило од руководства наведене основне школе, микробиолошко испитивање узорака једног обољелог дјетета у лабораторији ХБЛ из Источног Сарајева показало да је једно дијете позитивно на рота вирус.

- С обзиром на то да је Министарство у петак, 20. маја, привремено обуставило извођење екскурзија и школа у природи у хотелу `Небојша` док се не изврши инспекцијски надзор, по добијању инспекцијског извјештаја утврђено је да нема сметњи да се у оквиру реализације екскурзија и школа у природи не настави боравак ученика у овом објекту - истакнуто је у саопштењу.

Из Министарства су подсјетили да је организатор екскурзија и школа у природи руководство школе у сарадњи са савјетима родитеља и ученика, те да сваки родитељ потписује сагласност за извођење екскурзије и школе у природи. 

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Крађа у Палама
    22h 31m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    53m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    18h 58m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    21h 46m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    15h 7m
    0