Nalazi iz hotela "Nebojša" uredni

25.05.2022. 18:56
0
IZVOR: srna.rs

Vanredni inspekcijski nadzor u hotelu "Nebojša" na Jahorini, koji je obavljen na zahtjev Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske nakon obolijevanja učenika Osnovne škole "Branko Radičević" iz Banjaluke koji su protekle sedmice boravili u ovom hotelu, pokazao je da su nalazi uzorkovane hrane, briseva radnih površina i sanitarni pregled radnika uredni, saopšteno je iz Ministarstva.

U saopštenju je navedeno da je, prema informacijama koje je Ministarstvo dobilo od rukovodstva navedene osnovne škole, mikrobiološko ispitivanje uzoraka jednog oboljelog djeteta u laboratoriji HBL iz Istočnog Sarajeva pokazalo da je jedno dijete pozitivno na rota virus.

- S obzirom na to da je Ministarstvo u petak, 20. maja, privremeno obustavilo izvođenje ekskurzija i škola u prirodi u hotelu `Nebojša` dok se ne izvrši inspekcijski nadzor, po dobijanju inspekcijskog izvještaja utvrđeno je da nema smetnji da se u okviru realizacije ekskurzija i škola u prirodi ne nastavi boravak učenika u ovom objektu - istaknuto je u saopštenju.

Iz Ministarstva su podsjetili da je organizator ekskurzija i škola u prirodi rukovodstvo škole u saradnji sa savjetima roditelja i učenika, te da svaki roditelj potpisuje saglasnost za izvođenje ekskurzije i škole u prirodi. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini
Koliko urbanizacija Jahorine doprinosti razvoju opštine Pale i njenim stanovnicima? (VIDEO) Koliko urbanizacija Jahorine doprinosti razvoju opštine Pale i njenim stanovnicima? (VIDEO)
Bijeliću i Korićancu 20 miliona za gradnju hotela Vlade Srpske Bijeliću i Korićancu 20 miliona za gradnju hotela Vlade Srpske
Najčitanije
  • U Istočnom Sarajevu lišeno slobode osam lica
    22h 52m
    12
  • Petogodišnjak se ugušio čepom od soka
    17h 36m
    0
  • Upozorenje meteorologa za večeras i sutra
    16h 49m
    0
  • Aprilska penzija 30. aprila
    18h 57m
    2
  • Nikola Golijanin osvojio Otvoreno prvenstvo u tenisu
    21h 10m
    1