Наоружани специјалци тзв. Косова ухапшени у централној Србији

14.06.2023. 14:45
0
ИЗВОР: srna.rs

Припадници специјалних јединица српске полиције ухапсили су данас на територији централне Србије тројицу до зуба наоружаних специјалаца самопроглашеног Косова, незванично потврђено РТС-у.

"Вечерње новости" пишу да је о овој акцији обавијештен предсједник Србије Александар Вучић у тренутку када је присуствовао пријему поводом обиљежавања Дана Русије и који се након тога одмах упутио у зграду Предсједништва, као и да је осим оружја, код њих је пронађена и опрема за осматрање, радио-везе, као и мапе.

Милун Миленковић повријеђен приликом хапшења

Србин Милун Миленковић задобио је повреде приликом хапшења у сјеверном дијелу Косовске Митровице, потврдила је данас полиција привремених приштинских институција.

Из полиције су саопштили да су током јучерашње акције хапшења Миленковића, тренера у кик бокс клубу у сјеверном дијелу Косовске Митровице, повријеђена и четири полицијца.

- Осумњичени је приликом хапшења пружао отпор, при чему је повређен полицајац. Осумњичени је такође задобио повреде - наведено је у у саопштењу.

Послије хапшења, како истичу из полиције, извршен је напад на полицијска возила и том приликом су повријеђена три полицајца, а три возила су оштећена.

Полиција тврди да је у касним послијеподненим часовима пријављен још један напад у сјеверном дијелу града, односно да су каменована четворица полицајаца, али да нико није повријеђен само је на полицијском возилу причињена материјална штета.

Небојша Влајић, адвокат Милуна Миленковића, изјавио је да је хапшење његовог брањеника било изузетно брутално и спроведено тако да застраши заједницу.

- Они желе то да постигну, али сумњам да су успели - рекао је Влајић.

Према његовим ријечима, Миленковић се терети за три кривична дјела и то за тероризам, напад на лица под међународном заштитом и насилно угрожавање уставног уређења, преносе београски медији.

- Милун апсолутно није урадио ништа лоше и он нема због чега да одговара. Ја сам тражио од јавног тужиоца да представи доказе на основу којих терети Милуна и то се до сада није десило - нагласио је Влајић.

Ситуација у општинама на сјеверу Косова и Метохије данас је мирна. Инцидената нема иако Срби 17. дан настављају мирне протесте тражећи првенствено да се повуку приапдници РОСУ полиције и да се забрани улазак нелегалних албанских градоначелника у општинске зграде.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен бизнисмен и још пет лица Ухапшен бизнисмен и још пет лица
Познат идентитет ухапшених за помагање сарајевском убици (ВИДЕО) Познат идентитет ухапшених за помагање сарајевском убици (ВИДЕО)
Ухапшена лица из Источне Илиџе због лажних дојава о намјештеним спортским мечевима Ухапшена лица из Источне Илиџе због лажних дојава о намјештеним спортским мечевима
Најчитаније
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    1h 12m
    1
  • У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце
    15h 13m
    0
  • Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
    19h 35m
    4
  • Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
    20h 0m
    0
  • Лука Глигорић ученик генерације Средње школе „28. јуни“
    17h 50m
    1