Нападач на новинара жели двије године у затвор

27.08.2020. 09:53
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Недељко Дукић (29) из Кнежева, оптужен да је 26. августа 2018. године покушао убити новинара РТВ БН и портала “gerila.info” Владимира Ковачевића (38), жели да призна кривицу и са Окружним тужилаштвом закључи споразум на основу којег би био осуђен на двије године затвора, сазнаје “Глас Српске”.

Дукић се јуче није појавио у Окружном суду у Бањалуци на наставку суђења јер је болестан. Тужилац Татјана Нинковић је споменула да постоји могућност споразума, док је његов бранилац Небојша Пантић казао да је то жеља оптуженог. Међутим, њих двоје у суду то нису детаљно образлагали, јер их је предсједник судског вијећа Благоја Драгосављевић прекинуо рекавши да је суђење одгођено због болести оптуженог.

Извор близак правосуђу казао је да Дукићев приједлог није наишао на добар одговор тужилаштва.

- Поступајућем тужиоцу не пада на памет да потпише такав споразум јер сматра да је казна преблага. Његов саучесник у злочину, боксер Марко Чолић (33) из Бањалуке, већ је за тај брутални напад правоснажно осуђен на пет година робије. Зато поступајући тужилац сматра да приједлог Дукића да добије двије године није адекватан. Осим тога, не треба заборавити да је Дукић дуже вријеме био у бјекству, прије него што се предао, што је свакако још један разлог за већу казну - казао је извор “Гласа Српске” близак правосуђу.

Према његовим ријечима, осим захтјева за споразумно признање, Дукић је недавно тражио да му у притвор у Казнено-поправни завод у Бањалуци дође свештеник.

- Не знам да ли је суд о том захтјеву одлучивао и да ли је свештеник већ долазио. Не знамо зашто је то тражио - тврди наш извор.

Бранилац Дукића, адвокат Небојша Пантић није желио ништа детаљније да каже о овом случају и само је кратко рекао да ништа не преговарају.

Коментари 0
Повезане вијести
Дукићу четири године затвора због покушаја убиства новинара Дукићу четири године затвора због покушаја убиства новинара
Одбачен споразум Дукића и Тужилаштва Одбачен споразум Дукића и Тужилаштва
Дукић склопио споразум са тужиоцем Дукић склопио споразум са тужиоцем
Најчитаније
  • У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце
    17h 47m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    3h 46m
    1
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    2h 53m
    0
  • Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
    22h 9m
    4
  • Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
    22h 34m
    0