Напајање електричном енергијом у Фочи стабилно, критично у Миљевини

05.11.2021. 15:08
0
ИЗВОР: Катера

Обилне кише проузроковале су на територији општине Фоча замућење воде, изазвале бројна клизишта и одроне, те проузроковале изливање ријеке Бистрице и поплаве у Миљевини, преноси Новинска агенција СРНА.

Након нестанка, напајање електричном енергијом на територији ове општине сада је стабилно, осим подручја Тјентишта гдје и даље нема струје.

Најтеже је тренутно у Миљевини, гдје се ријека Бистрица излила и поплавила једну стамбену зграду, а прије да поплави и другу, пише СРНА.

Водостаји и ријека Дрине и Ћехотине на територији Фоче су у порасту, али тренутно не пријете да се излију из корита.

Проток воде на Пливском језеру је тренутно 90 метара кубних у секунди, што још увијек не представља никакву опасност, која би проузроковала изливање ријеке Дрине.

Путна механизација је на терену и ради све на чишћењу и отклањању земље са магистралног пута Фоча - Сарајево, као и на подручју пута Фоча - Шћепан Поље, ка Црној Гори.

Управо ова дионица пута ка црногорској граници синоћ је због обилних падавина и бројних клизишта била дуже вријеме у прекиду.

Коментари 0
Повезане вијести
Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    10h 39m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    11h 23m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    15h 28m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    15h 32m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    59m
    0