Направите воћне маске за чисту и сјајну кожу

14.08.2020. 15:26
0
ИЗВОР: Nezavisne

Редовна њега коже од великог је значаја уколико желите имати здраву, сјајну и хидратизовану кожу лица.

Ако сте се због нередовне бриге о кожи суочили с акнама, мрљицама или гнојним наслагама, или једноставно желите учинити ваше лице свјежијим током топлих љетних дана, направите природне маске за које људи стручни у овој области кажу да гарантују успјех - максе од лубенице, јабуке, банане или папаје.

Лубеница

Састојци лубенице умирују и хидратизују кожу, али и пружају својеврсну заштиту од сунца. За припрему ове маске биће вам потребне двије или три веће кришке лубенице, једна супена кашика јогурта и неколико капљица свјежег лимуна. Мијешањем састојака добићете кашасту смјесу. Нанесите је на лице и држите минимално пола сата. Након третмана исперите лице хладном водом и добро посушите.

Јабука

Јабуке су препуне састојака који поспјешују циркулацију крви те повећавају производњу колагена. Припрема ове маске захтијеваће једну јабуку и једну супену кашику меда. Направљену смјесу нанесите на лице и држите је на лицу око 15-20 минута и исперите обичном водом.

Банана

Маска од банана, захваљујући антиоксидативним својствима, испочетка хидратизује кожу, а редовном примјеном је штити и од штетних спољних фактора. Једна зрела банана и једна супена кашика меда оно су што вам треба. Помијешајте ова два састојка да бисте добили густу смјесу, нанесите на лице и држите око петнаест минута. Након тога исперите лице водом.

Папаја

Ова тропска биљка садржи ензиме који дјелују као природни пилинг и вашој кожи враћа стари сјај. За ову маску биће вам потребна два-три већа комада папаје и једна супена кашика ружине воде. Помијешајте наведене састојке, нанесите на лице, уживајте неких петнаестак минута и исперите хладном водом.

Коментари 0
Повезане вијести
Поврће богато гвожђем, идеално за све оне који не једу месо Поврће богато гвожђем, идеално за све оне који не једу месо
Зелени смути је идеалан прољећни детокс Зелени смути је идеалан прољећни детокс
Ове зачине треба додавати у сва јела: Чине чуда код упала Ове зачине треба додавати у сва јела: Чине чуда код упала
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    8h 48m
    6
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    22h 30m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    21h 58m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    6h 50m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    20h 49m
    0