Наставак суђења за злочине над српским војницима на подручју Горажда и Вишеграда

26.02.2024. 08:50
0
ИЗВОР: srna.rs

Суђење Ћамилу Рамићу, Химзи Селимовићу и Рамизу Мићиводи за злочине над заробљеним српским војницима на подручју Горажда и Вишеграда од 1992. до 1994. године требало би да буде настављено данас пред Судом БиХ.

За данас је најављено саслушање вјештака војне струке.

На посљедњем рочишту Тужилаштво БиХ је прочитало три записника о саслушању свједока, који су у међувремену преминули, а изнијели су сазнања о заробљеним припадницима ВРС.

Између осталог, прочитан је записник о саслушању Амира Шабовића, у којем је изјавио да је прво био припадник Територијалне одбране Илиџа и да је у октобру 1992. добио наредбу за прекоманду у Прву вишеградску бригаду, гдје је имао задужење да испитује заробљене војнике ВРС и о томе сачини записник.

Тужилац је прочитала и исказ Емира Мушановића, који је испричао да је прво био у Територијалној одбрани, а касније у Источнобосанској оперативној групи у Горажду, гдје је био распоређен на обезбјеђивању објеката, између осталог и болнице, гдје су доведени рањени припадници ВРС који су заробљени.

Коментари 0
Повезане вијести
Нова суспензија за Диану Кајмаковић Нова суспензија за Диану Кајмаковић
Миличевић: Оптужница и мјере забране Драгомиру Васићу најсрамније странице правосуђа БиХ Миличевић: Оптужница и мјере забране Драгомиру Васићу најсрамније странице правосуђа БиХ
Суђење Буљубашићу: Свједок видио мртве комшије у клисури Суђење Буљубашићу: Свједок видио мртве комшије у клисури
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    1h 13m
    8
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    21h 22m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    22h 27m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    16h 10m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    12h 24m
    0