Наставља се потрага за тијелом Данке; Осумњиченима за убиство одређен притвор

06.04.2024. 09:54
0
ИЗВОР: telegraf.rs

Полиција и даље неуморно трага за тијелом Данке Илић (2), дјевојчице која је 26. марта убијена код Бањског Поља.

Приведена су двојица мушкараца због сумње да су починила овај злочин, а један од њих је у тужилаштву признао злочин, док се други бранио ћутањем.

Њима је одређен притвор до 30 дана.

Како је данас потврдио начелник УКП-а Нинослав Цмолић, данас ће бити поново бити претражене куће осумњичених, али и шира околина.

- Биће претражене септичке јаме, ићи ћемо и на гробље. Има много локација које ћемо данас обићи - рекао је Цмолић.

Осумњичени за убиство Данке Илић (2) саслушани су синоћ у тужилаштву, а том пириликом један од осумњичених је признао злочин, док се други бранио ћутањем.

- Осумњичена лица су саслушана у тужилаштву, којом приликом је Д.Д. у потпуности признао извршење кривичног дела, док се Ј.С. бранио ћутањем - наводи се из Тужилаштва.

Слика

Цмолић је навео и шта су осумњичени рекли на саслушању у тужилаштву.

- Они су потврдили претходну причу, до детаља описали шта се догодило, до детаља описали своју улогу, признали све, али опет је главноосумњичени да је лишио живота малу Данку у аутомобилу, на крају стао и рекао: "Где сам сакрио тело, не сећам се" - рекао је Цмолић.

Он је истакао да је и возач аутомобила испричао своју верзију приче, која се поклапа са сувозачем.

- Возач не зна где је тело сакривено. Сувозач то зна, међутим, они су разговарали два три дана након тога, а овај му је рекао: 'То је моја брига, ја сам одрадио шта је требало' - рекао је Цмолић.

На приједлог тужилаштва, судија за претходно поступак Вишег суда у Зајечару осумњиченима је одредио притвор у трајању до 30 дана.

Притвор им је одређен због опасности од бјекства, могућности да утичу на свједоке и да униште или уклоне трагове извршења кривичног дјела, као и због узнемирења јавности.

Радници ЈКП "Водовод" Д. Д. (50) и С. Ј. (50) ухапшени су у четвртак под сумњом да су 26. марта ове године убили Данку Илић (2).

У полицији у Бору одређено је задржавање брату и оцу једног од осумњичених за убиство Данке Илић (2).

Они су синоћ доведени и након разговора одређено им је полицијско задржавање до 48 сати, рекао је наченик УКП Нинослав Цмолић приликом гостовања на ТВ "Првој".

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Наложено вјештачење предмета из аутомобила којим је ударена Данка Наложено вјештачење предмета из аутомобила којим је ударена Данка
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    5h 32m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    8h 18m
    0
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    7h 51m
    1
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    10h 58m
    1
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    22h 47m
    0