Наводни масакр цивила у Бучи - само почетак перфидне игре Запада

04.04.2022. 18:31
6
ИЗВОР: sputniknews.com

Наводни масакр цивила у Бучи је, нажалост, само почетак перфидне игре коју примјењује Запад, а прије свега Велика Британија, у том сценарију сукоба и криза у Украјини како би се окривила Русија. Мислим да је Буча једна од првих тачака за реализацију тог плана и да, на жалост, није и посљедња, каже генерал у пензији Митар Ковач.

Саговорник "sputniknews.com", који је и оснивач Евроазијског безбједносног форума, напомиње да је био изненађен да се и до сада у украјинској кризи нису примјењивали неки тако "масовнији" сценарији.

Буча је само почетак

- Вјерујем да је њихова процјена била да се кроз "разарање" градова и "страдање цивила" јавност припреми за неке овакве сценарије и да ће ту бити још доста "спектакуларнијих злочина" над цивилним становништвом, можда и са употребом хемијских бојних отрова или сличних перфидија. Наиме, знамо шта су у наше вријеме све били спремни да инсценирају ради међународне осуде – медијске, а послије и правне осуде по командној одговорности у току сукоба на простору Косова и Метохије, а прије тога на простору Босне и Херцеговине. Сјетимо се само Маркала 1 и Маркала 2, па такозваних снајперских дејстава, гранатирања Сарајева… Све је то та иста кухиња - оцјењује Ковач.

Он сматра да и руска страна сада види да је узалудна њена суздржаност у спровођењу специјалне операције и уопште у војном дјеловању у Украјини, у условима када је тешко, како каже, супротставити се перфидијама које су исконструисане у обавјештајним и медијским кухињама водећих земаља НАТО, а прије свега Велике Британије и Сједињених Америчких Држава.

- Добар је покушај Русије да се Савјет безбједности УН упозна са свим тим јер се види медијска режија и то како су, са ко зна ког дијела ратишта, довезени и распоређени наводни цивили по улицама и околном простору. То је урађено по моделу Рачка како би се направила та медијска сцена која би додатно послужила као основа за санкције и медијску осуду Руске Федерације - указује Ковач.

На питање како коментарише то што Велика Британија не дозвољава сједницу Савјета безбједности коју је поводом Буче затражила Русија, Ковач понавља да вјерује да је управо Велика Британија та која је помогла уређивању ове представе.

- Они не желе да се међународна јавност са тим упозна у великом формату попут сједнице СБ УН, јер онда не може медијски да се блокира прича и истина Руске Федерације. Овако, када нема сједнице Савјета безбједности која је посвећена томе или када се она одложи пролази оно што је њима битно - да ове њихове "информације" прострује кроз масовне медије запада, а онда да се пренесу и на друге регионе свијета - наводи генерал у пензији.

Како каже, када једном "прострује" такве информације, о такозваном геноциду и "масовном страдању цивила" у Украјини, неко накнадно одржавање сједнице СБ УН неће имати сврху.

Он још једном подсјећа на српско искуство са инсценираним "масакрима" у Рачку и на Маркалама.

Коментари 6
  • Generic placeholder image
    Исток 06.04.2022. 09:09
    Смрди на Маркале, Сребреницу и Рачак!
  • Generic placeholder image
    Čitalac 05.04.2022. 14:33
    Bitno je da Rusija insistira i dalje u UN-u na nezavisnom uviđaju, to će najviše da nanese štete lažima.
  • Generic placeholder image
    Čitalac 05.04.2022. 14:31
    Izuzetno bitna vijest je i ta da je Rusija odmah zatražila od Vijeća bezbijednosti UN-a nezavisnu istragu povodom ovog incidenta, ali je jedna od zapadnih zemalja to stopirala (stavila veto)!!?? Šta to znači? Nadam se da će Rusija insistirati po svaku cijenu da se to vrati na sto i da štaviše javno pozove na odgovornost i političare koji nesavjesno šire dezinformacije. Dosta je bilo javašluka i isceniranih laži.
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 05.04.2022. 09:51
    Svemu dodje kraj,sada je vrijeme da se pravi novi svjetski poredak.
  • Generic placeholder image
    Hari 04.04.2022. 19:39
    Već viđen Holivudski scenario po uzoru na Račak na KIm ili pijaca Markale u Sarajevu. Gebelsova propaganda u svrhu opravdanja NATO agresije na Srbe i Srpski narod. Samo Rusija nije Srbija, a V.Putin nije S.Milošević da mu sude za navodne ratne zločine i genocid u Hagu. Što se tiče Rusje i njihovog velikog vođe mogu samo da mu pjevaju serenadu pod prozorom.
  • Generic placeholder image
    Mile 04.04.2022. 18:57
    Poznati americki scenarij u Bih kad je Alija iscenirao Markale da bombarduju srbe ,sve vec videno na zalost
Повезане вијести
Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
Двије године од почетка специјалне војне операције у Украјини Двије године од почетка специјалне војне операције у Украјини
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    8h 58m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    8h 14m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    5h 30m
    3
  • Данас Марковдан
    12h 40m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    3h 52m
    0