Navodni masakr civila u Buči - samo početak perfidne igre Zapada

04.04.2022. 18:31
6
IZVOR: sputniknews.com

Navodni masakr civila u Buči je, nažalost, samo početak perfidne igre koju primjenjuje Zapad, a prije svega Velika Britanija, u tom scenariju sukoba i kriza u Ukrajini kako bi se okrivila Rusija. Mislim da je Buča jedna od prvih tačaka za realizaciju tog plana i da, na žalost, nije i posljednja, kaže general u penziji Mitar Kovač.

Sagovornik "sputniknews.com", koji je i osnivač Evroazijskog bezbjednosnog foruma, napominje da je bio iznenađen da se i do sada u ukrajinskoj krizi nisu primjenjivali neki tako "masovniji" scenariji.

Buča je samo početak

- Vjerujem da je njihova procjena bila da se kroz "razaranje" gradova i "stradanje civila" javnost pripremi za neke ovakve scenarije i da će tu biti još dosta "spektakularnijih zločina" nad civilnim stanovništvom, možda i sa upotrebom hemijskih bojnih otrova ili sličnih perfidija. Naime, znamo šta su u naše vrijeme sve bili spremni da insceniraju radi međunarodne osude – medijske, a poslije i pravne osude po komandnoj odgovornosti u toku sukoba na prostoru Kosova i Metohije, a prije toga na prostoru Bosne i Hercegovine. Sjetimo se samo Markala 1 i Markala 2, pa takozvanih snajperskih dejstava, granatiranja Sarajeva… Sve je to ta ista kuhinja - ocjenjuje Kovač.

On smatra da i ruska strana sada vidi da je uzaludna njena suzdržanost u sprovođenju specijalne operacije i uopšte u vojnom djelovanju u Ukrajini, u uslovima kada je teško, kako kaže, suprotstaviti se perfidijama koje su iskonstruisane u obavještajnim i medijskim kuhinjama vodećih zemalja NATO, a prije svega Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država.

- Dobar je pokušaj Rusije da se Savjet bezbjednosti UN upozna sa svim tim jer se vidi medijska režija i to kako su, sa ko zna kog dijela ratišta, dovezeni i raspoređeni navodni civili po ulicama i okolnom prostoru. To je urađeno po modelu Račka kako bi se napravila ta medijska scena koja bi dodatno poslužila kao osnova za sankcije i medijsku osudu Ruske Federacije - ukazuje Kovač.

Na pitanje kako komentariše to što Velika Britanija ne dozvoljava sjednicu Savjeta bezbjednosti koju je povodom Buče zatražila Rusija, Kovač ponavlja da vjeruje da je upravo Velika Britanija ta koja je pomogla uređivanju ove predstave.

- Oni ne žele da se međunarodna javnost sa tim upozna u velikom formatu poput sjednice SB UN, jer onda ne može medijski da se blokira priča i istina Ruske Federacije. Ovako, kada nema sjednice Savjeta bezbjednosti koja je posvećena tome ili kada se ona odloži prolazi ono što je njima bitno - da ove njihove "informacije" prostruje kroz masovne medije zapada, a onda da se prenesu i na druge regione svijeta - navodi general u penziji.

Kako kaže, kada jednom "prostruje" takve informacije, o takozvanom genocidu i "masovnom stradanju civila" u Ukrajini, neko naknadno održavanje sjednice SB UN neće imati svrhu.

On još jednom podsjeća na srpsko iskustvo sa insceniranim "masakrima" u Račku i na Markalama.

Komentari 6
  • Generic placeholder image
    Istok 06.04.2022. 09:09
    Smrdi na Markale, Srebrenicu i Račak!
  • Generic placeholder image
    Čitalac 05.04.2022. 14:33
    Bitno je da Rusija insistira i dalje u UN-u na nezavisnom uviđaju, to će najviše da nanese štete lažima.
  • Generic placeholder image
    Čitalac 05.04.2022. 14:31
    Izuzetno bitna vijest je i ta da je Rusija odmah zatražila od Vijeća bezbijednosti UN-a nezavisnu istragu povodom ovog incidenta, ali je jedna od zapadnih zemalja to stopirala (stavila veto)!!?? Šta to znači? Nadam se da će Rusija insistirati po svaku cijenu da se to vrati na sto i da štaviše javno pozove na odgovornost i političare koji nesavjesno šire dezinformacije. Dosta je bilo javašluka i isceniranih laži.
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 05.04.2022. 09:51
    Svemu dodje kraj,sada je vrijeme da se pravi novi svjetski poredak.
  • Generic placeholder image
    Hari 04.04.2022. 19:39
    Već viđen Holivudski scenario po uzoru na Račak na KIm ili pijaca Markale u Sarajevu. Gebelsova propaganda u svrhu opravdanja NATO agresije na Srbe i Srpski narod. Samo Rusija nije Srbija, a V.Putin nije S.Milošević da mu sude za navodne ratne zločine i genocid u Hagu. Što se tiče Rusje i njihovog velikog vođe mogu samo da mu pjevaju serenadu pod prozorom.
  • Generic placeholder image
    Mile 04.04.2022. 18:57
    Poznati americki scenarij u Bih kad je Alija iscenirao Markale da bombarduju srbe ,sve vec videno na zalost
Povezane vijesti
Rusi napreduju kod Harkova: Ukrajinski vojnici se predaju, a oficiri se svađaju Rusi napreduju kod Harkova: Ukrajinski vojnici se predaju, a oficiri se svađaju
Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u momentalnu smrt Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u mom...
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    5h 43m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    16h 1m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    16h 7m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    16h 5m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    14h 56m
    0