Навршава се 29 година од убиства породице Вукашиновић

25.05.2021. 09:17
0
ИЗВОР: Срна

У мјесту Буквице, надомак Горажда, данас ће бити служен парастос и положени вијенци за осам чланова породице Вукашиновић које су прије 29 година убиле муслиманске формације, од којих је петоро пронађено и сахрањено, а за троје се још трага.

Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила општине Пале Жељка Кошарац рекла је Срни да је на кућном прагу убијено, а касније запаљено, осам чланова породице Вукашиновић старије животне доби.

- За овај злочин никад нико није одговарао. Нађено је до сада пет лица, старости од 50 до 80 година, а за три се још трага - навела је она.

Муслиманске формације из Горажда су на најсвирепији начин у мају 1992. године убиле осморо Вукашиновића, од којих је најстарији Вукашин имао 86 година, а најмлађа Грозда 55 година.

Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила општине Пале организује у 10.00 часова испред тржног центра "Бартула" превоз до Буковице.

Позив за обиљежавање страдања породице Вукашиновић упућен је породицама жртава рата, те представницима Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица, града Источно Сарајево, општине Пале, Института за нестала лица БиХ, Црвеног крста Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Операција ''Звијезда 94'' - Горажде 1994. Операција ''Звијезда 94'' - Горажде 1994.
Борбе у Подрињу - Вишеград, Фоча 1992. Борбе у Подрињу - Вишеград, Фоча 1992.
У храмова у Тузли, Зеници, Маглају и Горажду обиљежено Бадње вече У храмова у Тузли, Зеници, Маглају и Горажду обиљежено Бадње вече
Најчитаније
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    13h 52m
    3
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    14h 24m
    0
  • Полицајац убоден ножем!
    9h 35m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    14h 33m
    0
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    17h 40m
    0