Navršava se 29 godina od ubistva porodice Vukašinović

25.05.2021. 09:17
0
IZVOR: Srna

U mjestu Bukvice, nadomak Goražda, danas će biti služen parastos i položeni vijenci za osam članova porodice Vukašinović koje su prije 29 godina ubile muslimanske formacije, od kojih je petoro pronađeno i sahranjeno, a za troje se još traga.

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila opštine Pale Željka Košarac rekla je Srni da je na kućnom pragu ubijeno, a kasnije zapaljeno, osam članova porodice Vukašinović starije životne dobi.

- Za ovaj zločin nikad niko nije odgovarao. Nađeno je do sada pet lica, starosti od 50 do 80 godina, a za tri se još traga - navela je ona.

Muslimanske formacije iz Goražda su na najsvirepiji način u maju 1992. godine ubile osmoro Vukašinovića, od kojih je najstariji Vukašin imao 86 godina, a najmlađa Grozda 55 godina.

Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila opštine Pale organizuje u 10.00 časova ispred tržnog centra "Bartula" prevoz do Bukovice.

Poziv za obilježavanje stradanja porodice Vukašinović upućen je porodicama žrtava rata, te predstavnicima Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, grada Istočno Sarajevo, opštine Pale, Instituta za nestala lica BiH, Crvenog krsta Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Operacija ''Zvijezda 94'' - Goražde 1994. Operacija ''Zvijezda 94'' - Goražde 1994.
Borbe u Podrinju - Višegrad, Foča 1992. Borbe u Podrinju - Višegrad, Foča 1992.
U hramova u Tuzli, Zenici, Maglaju i Goraždu obilježeno Badnje veče U hramova u Tuzli, Zenici, Maglaju i Goraždu obilježeno Badnje veče
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    23h 34m
    10
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    14h 29m
    0
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    13h 18m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    23h 40m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    15h 55m
    0