Навршило се 29 година од убиства 11 Срба на Црном врху

10.09.2021. 10:06
0
ИЗВОР: Срна

На Црном врху код Зворника данас ће бити обиљежено 29 година од страдања 11 припадника Војске Републике Српске, полиције и цивила, које су на данашњи дан 1992. године из засједе убили припадници муслиманских снага.

Парастос убијенима биће служен у 11.00 часова, а потом положени вијенци код спомен-плоче.

У Градској борачкој организацији Зворник истичу да Тужилаштво БиХ добро зна шта се десило тога дана 1992. године, али да ништа не предузима како би виновнике стигла правда.

- Зна се ко је повео муслимане са подручја Каменице и Коњевић Поља да пресретну колону возила на Црном врху и убију 11 недужних људи и жена и запале камионе - рекли су у Градској борачкој организацији Зворник.

Како су истакли, ти недужни људи нису били никакав војни циљ нити су било кога угрозили, јер су само пролазили тим путем.

Из Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Зворник, који су најавили сутрашњи догађај, истичу да Тужилаштво БиХ у широком кругу заобилази процесуирање злочина над српским жртвама уопште, као и овај на Црном врху, те злочинце који су вршили масакре над недужним Србима.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    16h 21m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 17m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    15h 21m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    12h 14m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    14h 11m
    0