Не насједајте на ову поруку од "Адидаса" на Виберу

07.03.2021. 09:10
0
ИЗВОР: radiosarajevo.ba

Бројни грађани у БиХ, али и регији посљедњих су дана на "WhatsAppu" или Виберу добили поруку у којој се позивају да учествују у наградној игри Адидаса, но ријеч је о превари.

-  Адидас дарује 3000 бесплатних пари ципела, 1800 мајица како би прославио своју 95. годишњицу, бесплатно набавите ципеле на: http://www.adidas-neo.club/offer/. Enjoy and thanks me later -  пише у тој поруци.

 

Слика

 

Порука је превара, а ако кликнете на приложени линк, ваш ће се мобилни телефон "смрзнути" и мораћете га физички искључити.

Након тога иста ће порука бити послаtа свим контактима које имате у апликацији за размјењивање порука, а преваранти могу доћи и до других података на вашим мобилним телефонима.

Превару је потврдио и Адидас, истакaвши да они немају такве "наградне игре". Наиме, ова превара се шири од 2017., а осим "WhatsAppa" и Вибера, добили су је и корисници Facebooka и Twittera.

 

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Дописивао се са преварантом мислећи да је жена и остао без 3.500 КМ Дописивао се са преварантом мислећи да је жена и остао без 3.500 КМ
Око 150 туриста у Сарајеву преварено за смјештај резервисан преко “Букинга“ Око 150 туриста у Сарајеву преварено за смјештај резервисан преко “Букинга“
Исплаћено 20.000 евра због смрти послије вакцинације Исплаћено 20.000 евра због смрти послије вакцинације
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    13h 1m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    11h 57m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    12h 1m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    8h 54m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    10h 51m
    0