Немања Мајдов суспендован на два мјесеца

30.05.2022. 15:50
10
ИЗВОР: sportdc.net

Репрезентативца Србије у џудоу Немању Мајдова суспендовала је на два мјесеца Свјетска џудо федерације (ИЈФ) због коментарисања суђења. 

Џудисту из Источног Сарајева поразио је на старту Европског првенства у Софији Кристијан Парлатија из Италије, а у мечу Мајдова је драстично оштетио судија. 

Мајдов није могао више да ћути на ствари које се понављају из турнира у турнир, а због свега тога кажњен је са два мјесеца забране свих џудо активности.

- Све је то дубља прича која траје. Људи који прате џудо видјели су колико сам пута оштећен у посљедњих неколико година. Али, све човјек ћути јер је паметније тако. Ово на европском првенству је прелило чашу, дисквалификован сам срамним одлукама и наравно да сам се побунио због тога. Уложили смо живот у ово, вријеме, финансије, уложено је много труда и онда на посљедња три наступа догоде ти се два пута овакве ствари. Нисам ја ту да би се неко зезао са мном - рекао је Немања Мајдов за СпортДЦ, па додао:

- Сада су ме суспендовали на два мјесеца, те двије дисквалификације су ми биле мало. Навели су они тај разлог, али мислим да се иза свега крије нека шира прича, политичка. Тужно је све то, али ништа ново. Све ми се то догађа кроз читаву каријеру, само на мало другачији начин. Ово је само једна нова страница у књизи моје каријере. Привремено су нас само зауставили, настављамо да се боримо даље. Јасnо ми је да је ово све борба са вјетрењачама, али борићемо се и вратићемо се као и обично још јачи.

Суспензија је почела тећи одмах 1. маја и траје до 1.јула, тако да ће Мајдов пропустити Медитеранске игре које почињу 25. јуна у Алжиру, а поред тога и такмичења у Грузији и Монголији. 

Коментари 10
  • Generic placeholder image
    Мирослав 18.07.2022. 18:38
    Немања је врхунски спортиста освајач свих могућих светских и других медаља у џудоу, у свом спорту ранга Јокића (у кошарци). браће Качар (у боксу) и треба му одати почаст. У најмању руку је непристојно омаловажавати овог момка. Ако је и сељачић, доказао је да и сељачићи могу да успеју и прославе свој народ. Само напред Немања у нове победе, ти си млад и пред тобом тек предстоје медаље са Олимпијада, светских, европских и других првенстава.
  • Generic placeholder image
    Boki 25.06.2022. 14:24
    Evropska i svjetska malo li je. Da li je moguće da neko za takvog sportistu kaže ništa iznad prosjeka. E ljudi moji u šta se pretvorismo. Bivši sportaš neka kaže šta je uradio u sportu, ako je blizu Majdova onda se izvinjavam, ali znam da nije
  • Generic placeholder image
    @Skijaš 31.05.2022. 14:36
    Šta će mu on srediti, ne može sebi da sredi...Treba on fino na biro za nezaposlene, pa se prijavljivati na konkurse i tražiti posao, kao svaki čovjek u zemlji, nije on Bogom dan da treba neko da strepi od njega...kakav klinac i džudista i šampion, koliko ima vrijedne djece u ovom gradu da su postigli nešto u sportu, treba neko da strepi od nekog Majdova nadobudnog...
  • Generic placeholder image
    Јанко 31.05.2022. 08:31
    Него, хоће ли Ћосић написати какво саопштење поводом ове дисквалификације? Хоће ли Додик сазвати прес у административном центру, пошто им је члана странке дисквалификовали са турнира!
  • Generic placeholder image
    Јанко 31.05.2022. 08:29
    "Политичка игра..." Као Русија, Украјина, Србија, нешто као ? хјахахаах Ја јеси ти некоме битан јбт, не зна нико ни у Србији за тебе, а не у Европи и свијету, да се бави неким Мајдовом из Лукавице јер је Србин и можда подржава Путина. Искрено, пуно сте дали себи за право да будете битни, а у ствари да ти није оне чланске карте са Додиком не би био битан ни овим 19% људи из РС који те прате због чланске СНСД...
  • Generic placeholder image
    Nikola 30.05.2022. 23:25
    Hari ozb ti govorim decko je ljigo ljigavi,nula nulica ljudska.pozz
  • Generic placeholder image
    Bivši sportaš 30.05.2022. 22:32
    Godinama govorim kako je dečko ime na guranje. U stvari je ništa iznad prosjeka. Čim je udario malo u konkurenciju odmah mu drugi kriv. O tome koliko gađenje još više dotični izaziva zbog toga što viri iz dupeta vlasti, da i ne pričamo. U svakom slučaju, zbogom bivši niko! Koliko od iduće godine za tebe se više neće ni znati.
  • Generic placeholder image
    Hari 30.05.2022. 21:50
    Neka ti nisi seljačić, rodila te majka kao gospodina. Nemanja govori istinu o diskriminaciji koja mu je očigledno učinjena. Suspenzije garantovano imaju političku dimenziju, pravo kaže sa vjetrenjačama se ne vrijedi boriti.
  • Generic placeholder image
    Nikola 30.05.2022. 21:03
    Decko je stvarno seljacic,dzaba uspjeh dzaba medalje
  • Generic placeholder image
    Skijaš 30.05.2022. 17:35
    Pa neka ti jaran Dodik sredi ukidanje suspenzije.
Повезане вијести
НБА играчу доживотна суспензија НБА играчу доживотна суспензија
Нова суспензија за Диану Кајмаковић Нова суспензија за Диану Кајмаковић
„FIBA“ доживотно суспендовала српског кошаркаша „FIBA“ доживотно суспендовала српског кошаркаша
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    7h 59m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    22h 13m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    20h 20m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    19h 8m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    5h 35m
    0